F1: Én egyáltalán nem bírom Monacót – Räikkönen

Vágólapra másolva!
2019.05.24. 12:43
null
Räikkönen szerint már nem ugyanolyan Monacóban versenyezni, mint korábban (Fotó: AFP)
Kimi Räikkönen szerint nem tettek jót a monacói pályának a múltbéli módosítások, így ma már nem igazán élvezi a versenyzést az ikonikus helyszínen. A finn pilóta nem éppen pozitív véleményen van arról sem, hogy a 300. versenyhétvégéjét teljesíti a királykategóriában. 

 

Mint a legtöbb pálya a versenynaptárban, a monacói aszfaltcsík is átesett néhány módosításon az évek alatt. A mezőny nagy része így is imádja a különleges helyszínt, és bár sokaknak kifejezetten ez a kedvenc pályája, Kimi Räikkönen nem tartozik közéjük.

„Kívülről szép helynek tűnik, de őszintén szólva én egyáltalán nem bírom Monacót – mondta az Alfa Romeo versenyzője. – Ez már nem az a pálya, amelyen akkor vezettem, mikor először jártam itt. A kanyar az uszodánál szűkebb volt, az első kanyarnál volt egy fal, de a pálya többi részén is változtattak. Korábban egy versenyző ki tudott tűnni itt, de ez már nem így van. Most már mindig a leggyorsabb autó végez az élen.”

A monacói egyébként Räikkönen 300. versenyhétvégéje a Formula–1-ben, de ahogy a helyszín, az sem bír különösebb jelentőséggel a számára, hogy ha minden futamon rajthoz áll az idényben, feljön a második helyre a legtöbb indulást jegyző listán.

„Nem akarok tortát, italt és semmi mást. Ez csak egy szám, ami nem jelent számomra semmit” – mondta az ünneplésről Räikkönen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik