F1: Először a szél miatt csúsztam meg, aztán hibáztam – Palmer

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.01. 14:57
Jolyon Palmer, a Renault F1-es pilótája egy széllökésre fogta, hogy megpördült a Malajziai Nagydíjon. Volt egy másik megcsúszása is, arra azt mondta, hibázott.

Palmer az első megpördülése előtt csapattársa, Nico Hülkenberg mögött haladt.

„Gyorsabb voltam Nicónál, olyan közel kerültem hozzá, hogy az autó szélárnyékba került és sok leszorító erőt veszített. Nagy volt a hátszél is. A kanyarba érve mindent úgy csináltam, ahogy szoktam, erre mintha nem lett volna hátsó légterelőm. A harmadik szabadedzésen bajlódtam azzal a kanyarral, de az időmérőn és az egész versenyen nem volt gond, csak akkor. Biztosan egy széllökés tehette” – magyarázta Palmer.

A következő körben a célegyenes végén csúszott meg, miközben Max Verstappen a belső íven lekörözte, kívül pedig ott volt mellette Kevin Magnussen, akinek neki is ment.

„Az előző megpördülés után egyesbe tettem a kocsit, amitől túlhevültek a hátsó gumik. Túlságosan is bizakodó voltam, hogy ilyen állapotban magam mögött tudom tartani Kevint. Max éppen elém vágott be, eltakarta a levegőt előttem, megint csak nem volt tapadásom, és nekicsúsztam Kevinnek. Örülök, hogy a sportfelügyelők nem büntettek meg érte” – mondta az angol, akit jövőre Carlos Sainz Jr. vált a Renault-nál.

Az angol a 15. helyen ért célba, F1-es karrierjéből már csak öt futam van hátra.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik