F1: „Egyértelmű, Schumacher nem lesz az az ember, aki volt”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.04. 10:10
null
Hartstein szerint az orvosok sem tudják, hogy Schumacher élhet-e még teljes értékű életet (Fotó: autoweek.com)
Az F1 korábbi főorvosa, Gary Hartstein szerint nyilvánvaló, hogy a svájci otthonában lábadozó Michael Schumacher már nem lesz az az ember, aki a decemberi síbalesete előtt volt.

 

„Vajon halljuk még őt beszélni? Tud majd járni? Képes lesz étkezni és önállóan öltözködni? Nem tudjuk. Az orvosok sem tudják. Az egyértelmű, hogy nem lesz az az ember, aki a balesete előtt volt” – mondta az Express megkeresésére Hartstein.

A szakember hozzátette, azoknak a kómás betegeknek, akiknek a neurológiai állapota az idő múlásával nem javul, a várható élettartama egy-két hónaptól néhány évig terjed.

„Lépésről lépésre halad a felépülési folyamata, rengeteg idő áll a rendelkezésére. Az egész élete előtte áll, hogy visszataláljon arra az útra, amelyet a balesete előtt járt” – vélekedett Hartstein.

Schumachert a grenoble-i kezelések után rövid ideig egy lausanne-i egészségügyi intézményben ápolták; a világbajnok rehabilitációja egy ideje a pilóta otthonában, a svájci Gland-ban folyik.

A grenoble-i kórház reanimációs osztályának vezetője, Jean-Francois Payen korábban azt mondta, a rehabilitáció olyan fázisában vagyunk, ami eltarthat egy, de akár három évig is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik