F1: Ecclestone elégedett, csak az időmérő 3. etapján variálna

Vágólapra másolva!
2012.05.24. 13:32
Címkék
Bernie Ecclestone szerint az idei Formula–1-es idény végre azt a kiszámíthatatlanságot és izgalmat hozza, amelyért annyi éven át küzdött. Az F1 gazdasági vezetője korábban nem hitt abban, hogy a Pirelli képes lesz megvalósítani, hogy az abroncsok a verseny negyedét vagy harmadát bírják ki, de az időmérő harmadik szakaszával még elégedetlen.

„A Pirelli fantasztikus munkát végzett. Sokkal nehezebb olyan gumikat gyártani, amelyek a verseny 30 százalékát bírják ki, és utána kezdjenek el romlani, de a defekt esélye minimális legyen, mint olyanokat, amelyekkel végig lehet menni – mondta Ecclestone. – Amikor először beszéltünk arról, hogy ilyen abroncsokat szeretnénk az F1-ben, nem hittem benne, hogy meg tudják valósítani. Elképesztő technikai hozzáértésről tanúskodik, hogy ez sikerült nekik.”

SZAVAZÁS

Tetszik önnek a 2012-es Formula–1-es idény?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Ecclestone elmondta, csak az zavarja, hogy az időmérő harmadik szakaszában, aki nem lát esélyt a pole megszerzésére, ki sem megy a pályára, hogy spóroljon a gumikkal (a versenyre és az időmérőre ugyanazt a hat készlet száraz pályás gumit kapják a csapatok, és azon az abroncson kel rajtolniuk, amelyen a 3. szakaszban a legjobb körüket futják).

„Ezt is lehet orvosolni, ha a legjobb tíz kap egy készlet gumit, amelyet csak az időmérőn használhat, felesleges spórolniuk” – mondta Ecclestone, akivel egyetértett a Pirelli vezetősége is.

Paul Hembery sportigazgató elmondta, szívesen szállítanak olyan abroncsokat, amelyek csak az időmérő harmadik szakaszára jók, és egy-két kör után el is kopnak, még ha a csapatok ehhez nem is ragaszkodnak. „A csapatok szerint tökéletes a mostani rendszer, de a nézők a Pirellit szidják, amikor a harmadik szakaszban csak négy-öt autó fut mért kört. Ezt pedig nem engedhetjük meg magunknak” – mondta Hembery.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik