F1: durván beszóltak az IndyCar versenyzői Hamiltonnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.07. 15:58
Nem hagyták szó nélkül az indycaros pilóták Lewis Hamilton megjegyzését Fernando Alonso nagyszerű Indy 500-as teljesítményét követően. A mezőny több tagja szerint ha van valaki, akinek nincs joga kritizálni őket, akkor az pont Hamilton.

Lewis Hamiltont az Indy 500 kvalifikációja után kérdezték arról, mit szól Fernando Alonso teljesítményéhez, aki az ötödik rajthelyet szerezte meg. A háromszoros Formula–1-es világbajnok az indycaros versenyzők számára nem túl hízelgően vélekedett ellenfele eredményéről. Lewis Hamiltont az Indy 500 kvalifikációja után kérdezték arról, mit szól Fernando Alonso teljesítményéhez, aki az ötödik rajthelyet szerezte meg. A háromszoros Formula–1-es világbajnok az indycaros versenyzők számára nem túl hízelgően vélekedett ellenfele eredményéről.

„Mikor megnéztem az időeredményeket, őszintén azon gondolkodtam, mit mond az az IndyCarról, hogy Fernando a legelső időmérőjén rögtön az ötödik helyre kvalifikálja magát – nyilatkozta Hamilton. – Persze ő egy nagyszerű versenyző, és érthető, hogy mivel jelenleg nem tud nyerni az F1-ben, más lehetőségek után néz, de az, hogy rögtön az ötödik helyen végezzen olyan pilóták ellen, akik egész évben ebben a sorozatban versenyeznek, számomra elég érdekes."

Hamilton szavain érthetően felháborodott az IndyCar mezőnye, a sorozatban több éve versenyző James Hinchcliffe pedig azzal vágott vissza, hogy Hamiltonnak túl „könnyű" dolga van a Formula–1-ben, és fogalma sincs arról, milyen az, ha sok ellenféllel kell szembeszállnia a győzelemért.

„Vicces ezt egy olyan embertől hallani, akinek mindössze három ellenféllel kell megküzdenie a győzelmekért, míg nálunk a szezon első hét versenyét hét különböző pilóta nyerte. Ez rávilágít arra, hogy mennyire erős ez a sorozat, hiszen azonos lehetőségeik vannak a gyártóknak és a csapatoknak, így nagyon nehéz bármelyik versenyt is megnyerni."

Graham Rahal, aki a legutóbbi versenyhétvége mindkét futamán diadalmaskodni tudott, szintén komoly ellenfelei alacsony száma miatt vonta kétségbe Hamilton szavahihetőségét.

„El sem tudom képzelni, milyen lehet az, ha minden versenyhétvégére úgy utazol el, hogy tudod, mindössze a csapattársadat kell megverned a győzelemért. Nálunk nem így mennek a dolgok."

Az IndyCar 2004-es bajnoka, Tony Kanaan szerint Hamilton már csak tavalyi teljesítménye miatt is jobban tette volna, ha csöndben marad.

„Mit mondhatnék erről? Ez a srác tavaly egy kétesélyes bajnokságban lett második, szóval inkább ne mondjon semmit. Nagy öröm volt, hogy Fernando ellen versenyezhettünk, aki mellesleg nagyon szerény néhány kollégájával ellentétben."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik