F1: döntöttek róla, melyik fejvédőt alkalmazzák 2017-ben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.28. 10:27
null
A Ferrarin bemutatott glóriakeretet vezetik be 2017-ben
A Nemzetközi Automobil-szövetség a csapatokkal egyetértésben úgy döntött, hogy az idény előtti barcelonai teszten a Ferrarin bemutatott glóriakeretet (vagyis annak sokkal kifinomultabb változatát) alkalmazza 2017-ben az F1-es autókon a versenyzők megóvására. 

Az F1 vezetőinek a 2017-es autók korai tervezése miatt kellett már most dönteniük a koncepcióról. Bár a többségnek a Red Bull féle szélvédő jobban tetszett, abban is egyetértettek, hogy több komplikáció lehet vele, és nincs idő arra, hogy minden meglévő kétséget kizárjanak a gyártáshoz, ráadásul az autók aerodinamikai mutatóit is sokkal inkább befolyásolja, mint a „győztes” megoldás. Talán 2018-ban áttérnek rá.

A Ferrarin látott keret az apróbb tárgyak ellen nem nyújt akkora biztonságot, viszont előrehaladottabb állapotban van a továbbfejlesztése.

A végleges szabályba iktatás az azeri Európai Nagydíjat követő napokban esedékes tesztelések után várható. A végleges 2017-es technikai szabályzatot a júliusi Brit Nagydíj idején hozzák nyilvánosságra.

A Red Bull szélvédőjét talán 2018-ban látjuk viszont
A Red Bull szélvédőjét talán 2018-ban látjuk viszont

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik