F1: csoda, hogy Bianchi él, de a helyzet kétségbeejtő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.14. 09:52
null
Csak szurkolni tudnak: Jules Bianchi a halállal vív csatát balesete után (Fotó: Reuters)
Philippe Bianchi, a Formula–1-es Japán Nagydíjon súlyos balesetet szenvedő Jules Bianchi édesapja a La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva elmondta: az intenzív osztályon, kritikus állapotban fekvő fia helyzete kétségbeejtő, és már önmagában az is csoda, hogy túlélte az ütközést.

„A helyzet kétségbeejtő. Bármikor megszólal a telefon, tudjuk, hogy a kórház is lehet Jules halálhírével” – kezdte Philippe Bianchi.

„A fiam nem adja fel, ebben biztos vagyok. Látom. Hiszem. Beszélek hozzá, és tudom, hogy hallja” – folytatta. Philippe Bianchi elmondta, már önmagában az is nagy szó, hogy fia túlélte a borzalmas szuzukai balesetet.

„Az orvosai azt mondták, hogy már az is csoda, hogy életben maradt. Soha, senki nem élt még túl hasonló balesetet, Jules pedig nem adja fel. Az edzője, Andrea azt mondja, hogy ha bárkinek sikerülhet a felépülés, akkor az ő az akaraterejével.”

„Sosem láttam hasonló szolidaritási gesztust, mint a pilótáktól az Orosz Nagydíj előtt. Nagyon mélyen megérintett, amit tettek. Köszönetet szeretnék mondani nekik. Nagyon sokan írtak is, Alonso, Vergne, Massa mind erős üzeneteket küldtek. Hamilton gyönyörű e-mailt írt, amelyben tudatta, bármilyen segítségre van szükségünk, ott van és segít. A motoros sztárok közül Rossi és Márquez is írt.”

Philippe Bianchi elmondta, Michael Schumacher balesete szolgál neki is referenciapontként.

„Nagyon szomorú, hogy megsérült. Amikor kórházba került, azt kérdeztem, vajon miért nem közölnek többet az állapotáról? De most ugyanebben a helyzetben vagyok, és már tökéletesen értem ezt. Mindenki azt kérdezi, hogy van Jules, de nincs válasz. Nagyon súlyos, de stabil az állapota. Egy nap picit jobban van, más napokon rosszabbul. A balesetből elszenvedett károsítás nagyon súlyos, de nem tudjuk még, mennyire javulhat. Schumachernél is hónapokig tartott, míg elkezdett felébredni a kómából. Jean Todt azt mondta, reméli, hogy Michael egy nap teljes értékű életet élhet. Én is ebben reménykedek. Rettenetesen kemény ez a helyzet. Egy hét, és romokban a család élete. Egy rémálomban élünk, messze az otthonunkból. Amikor Jules egy kicsit jobban lesz, talán át tudjuk szállíttatni Tokióba, és onnan könnyebb lesz minden. De ki tudja, ez mikor történik meg, és megtörténik-e egyáltalán?”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik