F1: csak a Mercedes használja a legújabb fejlesztésű motort

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.04. 09:15
Az F1-ben szereplő Mercedes az összes fejlesztési zsetonját elhasználta új motorjához, amelyet az Olasz Nagydíjon vet be először, és csak a gyári csapat két pilótája használhatja.

A Mercedes a téli fejlesztési időszak lezártával hét zsetont tartott meg az év hátralévő részére, és mind a hetet a pénteken 10 órakor kezdődő első szabadedzésen bevetendő hajtóműre tartalékolta. Ez lesz a harmadik motor Nico Rosberg, illetve Lewis Hamilton autójában.

A csapat jelezte, az új motor elsősorban nem teljesítményben múlja felül az előzőt, hanem megbízhatóbb, robusztusabb lett. Hamilton elmondta, arra számítanak, hogy javulnak a fogyasztási mutatók is, így a versenyen bátrabban nyomhatják a gázt, mint eddig – azaz mindent egybevetve mégis gyorsabb lesz az autó, mint eddig.

A Mercedes a Petronas új motorolaját is most próbálja ki, ettől is sokat vár.

A német autógyár sportvezetői elmondták, az új motor már a 2016-os fejlesztéseket vetíti előre, így valójában a partnerei is jól járnak azzal, hogy ilyen korán bevetik az új erőforrást.

A Mercedesnek nulla, a Hondának négy, a Ferrarinak tíz, a Renault-nak 12 fejlesztési zsetonja maradt a szezon hátralévő részére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik