F1: Button boldog, Massa büszke utolsó versenye után

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.27. 19:25
Sebastian Vettel szerint Lewis Hamilton piszkos játszmát játszott az Abu-dzabi Nagydíjon, de a végére elkoptak a gumijai ahhoz, hogy egyáltalán Nico Rosberg ellen támadást indítson. Max Veratappen annak ellenére elégedett, hogy lemaradt a dobogóról. Jenson Button boldogan, Felipe Massa büszkén és emelt fővel távozik.

Sebastian Vettel a verseny legjobb stratégiai döntésének köszönhetően az verseny utolsó szakaszában szuperlágy gumikon közelített az élbolyra. A döntés sikeréhez az is kellett, hogy elöl Lewis Hamilton feltartsa a többieket.

„Nem volt egyszerű a vége Lewis piszkos játékával" – mondta a négyszeres bajnok a leintés után a csapatrádión, míg a dobogón viccelődött. „Lewis autójával nyilván valami súlyos gond lehetett."

A verseny után így összegzett: „Próbáltam mihamarabb közel kerülni a két Mercedeshez, és amikor mögéjük értem, úgy éreztem, mindkettőt megelőzhetem. Ám a végére elkoptak a gumijaim" – mondta Vettel, hozzátéve, hogy a Ferrari megérdemelte a dobogós helyezést a szezon végén.

Max Verstappen a rajt után megpördült, miután az első kanyar kijáratánál összeért az autója Nico Hülkenbergével, de az utolsó helyről visszazárkózott az élmezőnyhöz, nagyot csatázott Rosberggel, és végül negyedik lett.

„Hülkenberg jól rajtolt, nem láthatta, hogy befordulok mellette, sajnos én sem tudtam elkerülni, hogy összeérjünk, versenybaleset volt – mondta a holland a rajtról. – Az első kanyar után utolsó voltam, a végén negyedik lettem. Nem vagyok csalódott, aki kétszer áll ki a bokszba, gyorsabb a végén, Sebbel is ez volt a helyzet."

Daniel Ricciardo a harmadik helyről rajtolva a két Ferrari közé került az első körökben, és ezért nem volt esélye arra, hogy támadja a Mercedeseket.

„Utólag talán azt kellett volna tennem, amit Max csinált, és egy kiállással teljesíteni a versenyt. A Ferrarikkal küzdöttünk, de a végén alulmaradtunk" – mondta Ricciardo.

Az F1-től búcsúzó Jenson Button és Felipe Massa szép emlékekkel távozik. Bár az angol kiesett, nem rágódik túlságosan a korai búcsún.

„Én vagyok a világ legboldogabb embere! Miközben mindenki azt nézte, hogy autók köröznek, én az életemet éltem – mondta Button. – A versenyem rövid volt, de minden mást élveztem. A rajt előtt mindenki nagyon kedves volt, örülök, hogy rajtam volt a napszemüvegem, és nem látták a könnyeimet."

Massa pontszerzéssel zárta karrierje utolsó futamát, kilencedik lett a Williams-Mercedesszel.

„Büszke vagyok, mert az utolsó körömben ugyanúgy küzdöttem, mint egykor a legelsőben. Minden pillanatát élveztem, emelt fővel távozom" – mondta Massa, majd gratulált Nico Rosbergnek és sajnálta Buttont, amiért ő nem jutott el a célig utolsó futamán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik