F1: Bottas már nem Hamiltonnak dolgozik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.13. 13:15
null
Bottas (jobbra) már Hamiltonnal dolgozik, nem érte (Fotó: AFP)
Vasárnap rendezték Barcelonában a Formula–1-es Spanyol Nagydíjat, amely hozta a már-már „szokásos” újabb kis híján unalomba fulladó versenyt, és ez bizony ez meglátszik a futam utáni mémek, vicces tartalmak mennyiségén is. Egy csokorra való azért összejött, a legjobbakból válogattunk.

CSAK AHOGY GROSJEAN SZOKTA. Három kör, Három csata, három pályaelhagyás. Ez volt Romain Grosjean mérlege a futam hajrájában. A franciának végül sikerült a tizedik helyen célba érnie, ezzel pedig megszerezte első pontját a szezonban.

HOL VAN MÁR 2012... Akkor az első hét versenyt hét különböző pilóta nyerte, 2019-ben viszont eddig csak Lewis Hamilton és Valtteri Bottas tudott győzni, ráadásul ötből öt versenyen aratott kettős győzelmet a Mercedes.

BOTTAS MEGTÁLTOSODOTT? Soha nem tudta még annyira felvenni a versenyt Bottas Hamiltonnal, mint az idei idényben. Bár a futamgyőzelem végül a jó rajtjának köszönhetően az ötszörös világbajnoké lett, Bottas a spanyolországi hétvégén igen jó formában volt, így 2016 után talán ismét lesz izgalmas házicsata a Mercedesnél, és a finn kikérheti, hogy ő nem Hamiltonnak, hanem Hamiltonnal dolgozik.

A BANÁNOK A PAPAYÁK ELLEN. A Renault szerint elég „gyümölcsös” volt, amikor Daniel Ricciardo Carlos Sainz Jr.-ral, Nico Hülkenberg pedig Lando Norrisszal csatázott.

ODA SEM MERTEK NÉZNI. Kemény csatába keveredett egymással a Haas párosa, Kevin Magnussen és Romain Grosjean a biztonsági autós újraindítás után. Bár a két pilóta egy ponton kissé össze is ért egymással, végül nem okoztak nagyobb kárt a csapatuknak.

FOGD CSAK MEG A SÖRÖM. Általános vélemény a futam után, hogy bizony unalmasra sikeredett. Lando Norris azonban másképp gondolja...


SAINZ ÉS A TEMPÓ. A mezőny egyetlen spanyol pilótája, Carlos Sainz eddig minden alkalommal pontszerzőként zárt hazai versenyén, igaz, a leintés után külön gratulált a csapatnak, hogy ez alkalommal igazi sebesség nélkül sikerült beérnie a 8. helyen.


TÖMÖR VÉLEMÉNY. Jomurauer twitter-felhasználó véleményének fordításától eltekintenénk, maradjunk annyiban, hogy lényegre törő és a futamot végigkövető drukkerek általános meglátásától nem áll túl messze (még akkor sem, ha ez egy archív montázs Mogyoródról).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik