F1: „Bottas készen áll, vajon Hamilton is?”

Vágólapra másolva!
2020.06.28. 16:03
null
Bottas valóban legyőzheti Hamiltont? (Fotó: AFP)
A kétszeres világbajnok, Mika Häkkinen szerint Valtteri Bottas idén kiváló formában fog versenyezni, így ő lesz a rekordbeállításra készülő Lewis Hamilton legnagyobb kihívója.

 

Tavaly Valtteri Bottas remek formában kezdte az idényt, és a negyedik versenyt követően Lewis Hamiltonhoz hasonlóan két győzelem állt a neve mellett, ám Spanyolországtól kezdve a brit sorozatban négyszer nyert, majd további hat alkalommal pezsgőzhetett a dobogó tetején, míg a finn csupán egyetlen további sikerrel gyarapodott az év végéig. Hamilton így a hatodik alkalommal hódította el a vb-címet, Bottasnak pedig meg kellett elégednie a második hellyel.

Idén mindkét versenyző szerződése lejár a Mercedesszel, s csak a brit ülése tűnik biztosnak, míg a rendre egyéves kontraktusokat aláíró finnt a Renault-val is szóba hozták, miután Sebastian Vettel szabaddá vált a pilótapiacon. Bottas azonban nem aggódik, s nem érez plusz nyomást magán az újabb találgatások miatt, szerinte a német biztosan nem fenyegeti a helyét.

A kétszeres világbajnok Mika Häkkinen úgy véli, a magabiztos finn idén bizonyíthatja is, hogy kár lenne elengednie a német csapatnak, s a pilótát felkészültebbnek tartja, mint valaha.

Úgy vélem, remek idény vár ránk, és az a srác, amelyik megnyeri a címet, nagyon megérdemelten lesz világbajnok. Valtteri határozottan nagyon jó formában van, és fizikailag és mentálisan is nagyon magas szintet ért el az idénykezdetre. Már a teszteken is nagyon erős volt, és nagyon jó állapotban van, így biztos vagyok benne, hogy fantasztikus eredményeket fog produkálni” – mondta a honfitársáról, Hamilton felkészülésével kapcsolatban azonban már nem volt ilyen biztos.

Nincs kétségem afelől, hogy Lewis továbbra is nagyszerűen fog vezetni, azonban Valtteri szintet lépett, és jobb, mint valaha. Vajon Lewisszal mi a helyzet? A Formula–1-ben folyamatosan fejlődnöd kell, egyre jobbnak és jobbnak kell lenned, ami fizikailag és mentálisan is nagyon fárasztó, valamint komoly fegyelmet igényel. Valtteri készen áll, vajon Hamilton is? – tette fel a kérdést, majd arra is kitért, szerinte ki szólhat még bele a két Mercedes-versenyző csatájába.

Max Verstappen mindig támad, és sok kockázatot fog vállalni. Vajon a pilóták készen állnak Max húzásaira ilyen hosszú kihagyás után?" – tette hozzá a Laureus.comnak adott nyilatkozatában.

A 2020-as idény jövő héten veszi kezdetét Ausztriában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik