F1: Biztos, hogy megfontolják Vettel szerződtetését – Rosberg

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.13. 13:45
null
Lehet, hogy nem sokáig látjuk már tűzpiros ruházatban a négyszeres világbajnokot? (Fotó: AFP)
A világbajnoki címet nyerő, majd azt követően gyorsan visszavonuló Nico Rosberg úgy gondolja: korábbi csapatának, a Mercedesnek érdemes lenne elgondolkodnia azon, hogy megpróbálja megszerezni a Ferrari német pilótáját, Sebastian Vettelt.


Hetekig tartó várakozást követően a Mercedesnél bejelentették: a finn Valtteri Bottas veszi át a 2017-es szezon második versenyzői ülését az önmagát nyugdíjazó Nico Rosbergtől. Ezzel a háromszoros világbajnokkal, Lewis Hamiltonnal kerül egy csapatba a finn pilóta, akit azonban sajtóértesülések szerint egyelőre egy évre szerződtettek – így a szezon végeztével várhatóan pezseg majd a pilótapiac.

A Ferrari gyenge tavalyi produkciója okán Vettelt már többször is összeboronálták a Mercedesszel, Rosberg pedig úgy gondolja, a négyszeres világbajnok német pilóta tökéletes választás lenne a brackleyi istálló részéről.

Vettel szerződése az év végén lejár a Ferrarinál, ésszerű opció lenne a Mercedesnek, és biztos vagyok benne, hogy megfontolják majd a szerződtetését” – mondta Rosberg a La Repubblicának.

A 31 esztendős világbajnok ezt követően ismét elmondta: szerinte Fernando Alonsót kellett volna ültetni a másik „ezüstnyílba”. Ezt a párosítást vélhetően a szurkolók is örömmel fogadták volna, főleg a két pilóta 2007-es, igencsak félresikerült együttműködésének tükrében.

„Az igazi F1-es szurkolók nem remélhettek ennél jobbat. Alonso Hamilton ellen, tíz évvel később – micsoda látványosság lenne! De ésszerűbb lépés volt Bottas szerződtetése.”

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik