F1: Binottónak jól kell kezelnie ezt a furcsa Vettel-helyzetet – Ferrari

Vágólapra másolva!
2020.05.27. 13:34
null
A korai bejelentés kényes szituációkat is szülhet (Fotó: AFP)
A Ferrari alapítójának, Enzo Ferrarinak a fia, Piero Ferrari tudja, hogy szokatlan lesz úgy nekivágni egy teljes idénynek, hogy tudják, versenyzőjük az év végén távozik, azonban bízik abban, hogy a csapatfőnök, Mattia Binotto megfelelően kezeli a helyzetet.

 

A Ferrari váratlanul, még az idény kezdete előtt jelentette be, hogy nem hosszabbítja meg Sebastian Vettel év végén lejáró szerződését. Az időzítéssel kapcsolatban már többen kifejezték az aggályaikat, köztük a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff is elmondta, ez kényes szituációkat is szülhet, hiszen megkérdőjelezhető lesz, hogy csapaton belül mennyire hátráltatják azt a versenyzőt, amelyik a következő idényben már nem lesz a csapat tagja.

A Ferrari alapítójának fia, Piero Ferrari is tisztában van a helyzet nehézségeivel, de bízik a csapatfőnökben, Mattia Binottóban.

Úgy hiszem, jó döntéseket hoztunk. Charles Leclerc személyében van egy fiatal versenyzőnk, aki a reményt és a lelkesedést szimbolizálja. Nagyon optimista vagyok vele kapcsolatban. Ami Sebastian Vettelt illeti, Binottónak jól kell kezelnie ezt a nehéz és furcsa helyzetet, hiszen a versenyző az év végén távozik. Nem tudom, hogy apám hogyan kezelte volna a szituációt, de mindig azt mondta, hogy mindenekelőtt a cég érdekei számítanak még a legjobb pilótáiéval szemben is" – mondta az Il Resto del Carlino című újságnak, majd a 2020-es idénnyel kapcsolatban is beszélt..

Először is remélem, hogy júliusban valóban felbőghetnek a motorok. Nem lesz egyszerű legyőzni a Mercedest, azonban mi sosem adjuk fel, és ezt a rajongóink is tudják" – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik