F1: Binotto figyelmeztet, a Red Bull egyre közelebb a Ferrarihoz

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2019.07.17. 09:30
null
A Red Bull idén már győzött, a Ferrari még nyeretlen (Fotó: AFP)
A Ferrari hátránya már 164 pont a konstruktőri bajnokságban az éllovas Mercedes mögött, amikor tíz nagydíjat teljesített a Formula–1 mezőnye a 2019-es kiírásban. Miközben Ross Brawn arról beszélt, mit kellene tenniük a maranellóiaknak, hogy életben tartsák az esélyeiket, az olasz gárda csapatfőnöke, Mattia Binotto figyelmeztetett, a harmadik Red Bull nagy fenyegetést jelent számukra.

 

A Ferrari legutóbb a 2018-as Amerikai Nagydíjon ünnepelhetett győzelmet, hiába volt azóta is több remek lehetősége a sikerre. Bár a múlt hétvégi Brit Nagydíj előtt nem számított túl jó eredményre a gárda csapatfőnöke, Mattia Binotto, a szombati időmérőn Charles Leclerc 79 ezreddel maradt el a pole pozíciót jegyző Valtteri Bottas idejétől.

70. BRIT NAGYDÍJ
JÚLIUS 12., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Gasly 1:27.173
2. szabadedzés: 1. Bottas 1:26.732
JÚLIUS 13., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Leclerc 1:25.905
Időmérő: 1. Bottas 1:25.093
JÚLIUS 14., VASÁRNAP
Futam: 1. Hamilton, 2. Bottas, 3. Leclerc
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Július 28., 15.10
64. Német Nagydíj
Augusztus 4., 15.10
34. Magyar Nagydíj
Szeptember 1., 15.1064. Belga Nagydíj

„Ha az egykörös tempójukat nézzük, Leclerc elképesztő volt, hiszen az utolsó szektorban bukta el az elsőséget egy olyan pályán, amely nem fekszik a Ferrarinak, főleg ilyen hűvös időben. Viszont a versenyen messze elmaradva a Mercedestől és a Red Bull mögött, már csak a harmadik erőt jelentették. A legnagyobb problémát a gumikezelés okozza számukra, ez a Ferrari Achilles-sarka” – magyarázta Ross Brawn.

„Meg kell érteniük, mi okozza ezt, és gyorsan kell reagálniuk, ha életben akarják tartani az esélyeiket, hogy harcolhassanak a bajnoki címért” – jelentette ki, miközben Mattia Binotto úgy véli, a Red Bull fenyegetése még keményebb munkára ösztökéli őket.

„Úgy gondolom, a mi csomagunk nagyon közel van a Red Bulléhoz, amit az elmúlt két futam meg is mutatott. Mi vagyunk a második erő vagy ők? Erre nehéz felelni, az biztos, hogy nagyon szoros. Ez még nagyobb elszántsággal tölt el minket, hogy tovább fejlődjünk és minden egyes hétvégén az első pozícióért küzdhessünk, függetlenül attól, hogy éppen milyen pályán versenyzünk” – fejtegette, majd elmondta, a kvalifikáció után bizakodóbbak voltak.

„Az időmérő után jobb eredményre számítottunk, azonban a versenyen nem voltunk elég erősek, és sok területen kell javulnunk” – árulta el a csapatfőnök.

A Ferrari lemaradása 164 pont a konstruktőri bajnokságot vezető Mercedes mögött, miközben 52 ponttal előzi meg a harmadik Red Bullt, amikor 10 nagydíjon van túl a mezőny a 2019-es kiírásból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik