F1: Bernie Ecclestone a Magyar Nagydíjról – exkluzív

ZSOLDOS BARNA (BARCELONA)ZSOLDOS BARNA (BARCELONA)
Vágólapra másolva!
2016.05.15. 10:16
Bernie Ecclestone, az Formula–1 gazdasági irányítója a Spanyol Nagydíj helyszínén beszélgetett a Nemzeti Sport munkatársával. Szereti-e a sportvezető a Magyar Nagydíjat? Mi a mogyoródi futam sikerének titka? Exkluzív interjú!

Ecclestone mindig várja a Magyar Nagydíjat
Ecclestone mindig várja a Magyar Nagydíjat
Ecclestone mindig várja a Magyar Nagydíjat
Ecclestone mindig várja a Magyar Nagydíjat
Ecclestone mindig várja a Magyar Nagydíjat


– Néhány hete hivatalosan is bejelentették, hogy kétezer-huszonhatig meghosszabbítják a Magyar Nagydíj szerződését. Elárulna néhány részletet az üzlettel kapcsolatban?
– Egyszerűen csak örülök, hogy megegyeztünk – mondta Bernie Ecclestone a Nemzeti Sportnak Barcelonában. – Mindig várom a Magyar Nagydíjat, és tényleg nem mondhatok mást, mint hogy minden nagyon jó a hungaroringi futammal kapcsolatban.

– Melyek voltak a legfőbb követelései a hosszabbítást illetően?
– Semmi különös, mert már eleve minden rendben működik. Néhány apróságot kellett megbeszélnünk, de nem lesz semmi probléma.

– Tavaly az illetékes miniszter megmutatta önnek a fejlesztési terveket. Mit gondol róluk?
– Nagyon tetszettek, tényleg úgy hiszem, hogy a helyes irányba halad az együttműködésünk.

– El tudna árulni néhány részletet a hosszabbítás anyagi hátteréről?
– El tudnék, de nem fogok.

– Mi a Magyar Nagydíj sikerének titka?
– Gyönyörű a főváros, amely nagyon közel van a pályához, mindig jó a hangulat, és az egész hétvégét áthatja egyfajta nyugodt légkör. A Magyar Nagydíjak során nem kell aggódnunk semmi miatt, ellentétben más helyszínekkel, ahol néha hatalmas a nyomás rajtunk. A mindenkori kormányzat támogatja az F1-et, ezért tényleg úgy tűnik, addig lesz Magyarországon futam, ameddig csak akarjuk. Semmi okát nem látom, hogy ne térjünk vissza évről évre.

– Az elmúlt napokban felröppentek pletykák a magyarországi tévéközvetítési jogokkal kapcsolatban is. Erről mondana részleteket?
– Az ilyesmi teljesen szokványos. Pontosan tudjuk, mit teszünk, urai vagyunk a helyzetnek, úgyhogy aggodalomra semmi ok.

– De várható valamilyen változás e téren?
– Szerintem nem. Szükségtelen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik