F1: „Beköszöntött a jégkorszak” - nemzetközi lapszemle

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.05.26. 14:04
null
Lewis Hamiltont felbőszítették (Fotók: Action Images)
Mi más állhatna a nemzetközi sajtó reakciójában a Formula–1-es Monacói Nagydíj után, mint Lewis Hamilton és Nico Rosberg viszálya? A Ferrari és Fernando Alonso teljesítménye még az olasz és a spanyol lapokban is a háttérbe szorult.

NÉMETORSZÁG
Bild:
Hamilton nem gratulált Rosbergnek. A csapattársak közti harc egyre ádázabbá válik. Már a szombati időmérő után sem beszéltek egymással egyetlen szót sem, s ugyanez volt a helyzet a díjátadásnál.
Frankfurter Allgemeine Zeitung: Rosberg és Hamilton nemcsak ugyanolyan autót vezet, hanem még ugyanabban az apartmanházban is lakik Monacóban. A hétvégén azonban olyan távolra kerültek egymástól, hogy viszonyuk lassan Ayrton Senna és Alain Prost, a korábbi McLaren-pilóták kapcsolatára emlékeztet.
Frankfurter Rundschau: Rosberg felbőszítette Hamiltont. A Mercedes pilótapárosa között véglegesen beköszöntött a jégkorszak, miután a német versenyző győzött Monacóban, ezzel megtörte a brit sikerszériáját, s visszavette a vezetést a vb-pontversenyben.
Die Welt: A világbajnoki győzelem esélye felemészti a barátságot.

OLASZORSZÁG
La Gazzetta dello Sport:
Rosberg Monte-Carlo királya. A német győzött, de közte és Hamilton között beköszöntött a hidegháború. Idegek harca a hercegségben. Rosberg legyőzte a dühös Hamiltont, és sokat meríthet mentálisan ebből a sikerből.
Tuttosport: Rosbergé a dicsőség, Hamiltonnak maradt a düh. Egy biztos: a két barát között most ádáz viszály dúl.
Corriere dello Sport: Rosberg Hamilton előtt, küzdelem megfeszített idegekkel. Rosberg a király, Hamilton a fúria. Monte-Carlóban Nico győzött, s átvette a vezetést az összetettben.
Corriere della Sera: Monte-Carlóban is a Mercedes volt fölényben, ahogy már megszoktuk, de a két barát közötti hangulat feszültté vált. Rosberg a csatát megnyerte, de a háborút még nem.

NAGY-BRITANNIA
Guardian:
Az idei szezon hátralévő része már csak Lewis Hamiltonról és Nico Rosbergról szól. Egyikük világbajnok lesz, de nem a közeljövőben.
Telegraph: Élesedik a viszály Hamilton és Rosberg között.
Sun: Hamilton dühös volt és lemaradt, miközben legnagyobb riválisa a győzelemig száguldott.

Nico Rosberg nyeregben érezheti magát
Nico Rosberg nyeregben érezheti magát

SPANYOLORSZÁG
El País:
Rosberg befűtött a Formula–1-nek. A német megszakította Hamilton sikersorozatát, s ismét vezet az összetettben.
Sport: Rosberg vezette az újabb Mercedes-show-t.
Marca: Vigyázz, Lewis! Hamilton másodikként ért célba úgy, hogy egy ideig csak az egyik szemére látott, s most dühös Rosbergre és a Mercedesre. A helyzet arra emlékeztet, amely 2007-ben a McLarennél kialakult.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik