F1: bejelentette az FIA, hogy elhalasztják a Kínai Nagydíjat – hivatalos

Vágólapra másolva!
2020.02.12. 13:29
null
Idén áprilisban kihagyja a mezőny a Csiga-kanyart (Fotó: AFP)
Hivatalossá vált, hogy az április 19-i hétvégén nem rendezik meg a Formula–1-es világbajnokság idei 4. futamát, a Kínai Nagydíjat, miután a sportágat irányító Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) hivatalos honlapján kiadott közleményében bejelentette: a verseny szervezőivel együtt arra a döntésre jutottak, hogy a Kínában kitört koronavírus-járvány miatt elhalasztják a versenyt.

Amint szerda délelőtt megírtuk, két napon belül bejelenthetik a koronavírus-járvány miatt az idei Kínai Nagydíj törlését – végül alig három órát kellett várni a hivatalos bejelentésre, igaz, törlés helyett a versenyhétvége elhalasztásáról szól az FIA közleménye.

A Nemzetközi Automobil-szövetség és a jogtulajdonos Liberty Media – a Kínai Automobil- és Motorkerékpársport-szövetséggel (CAMF) és a verseny promóterével (Juss Sports Group) együtt – a közlemény szerint ugyanis mindenképpen szeretné elérni, hogy később, az év vége felé pótolják a futamot.

A Kínai GP az idény negyedik versenye lett volna, eredetileg április 19-én rendezték volna meg Sanghajban, ám az immár több mint 1000 halálos áldozatot követelő koronavírus-járvány miatt a CAMF és a Juss Sports Group kérte a verseny elhalasztását, amit az FIA el is fogadott.

AZ FIA KÖZLEMÉNYE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik