F1: „Az lesz eredményes, aki megtalálja az arany középutat”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.31. 12:06
Bizakodó a hétvégi Olasz Nagydíj előtt Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke. Az osztrák viszont tudja, a Ferrari egyáltalán nem leírható hazai pályáján.

Belgiumban Sebastian Vettel egészen az utolsó körig nem adta fel a győzelemért folytatott csatát, és bár Lewis Hamiltonnak sikerült maga mögött tartania a lágyabb gumikon érkező ellenfelét, a befutó igencsak szoros volt. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint ez rávilágít a Ferrarival folyó csatájuk jellegére, és hasonló versenyeket vár a bajnoki riválisoktól a szezon hátralévő részében.

„A spái verseny előtt is elmondtuk, hogy mennyire veszélyes, ha elbízzuk magunkat – nyomatékosított az osztrák csapatfőnök. – Kiélezett csatát vívtunk a Ferrarival, és bár mi győztünk, csak nagyon kevéssel előztük meg riválisunkat. Az összes többi versenyen is ilyen csatákra számítunk, egyszerűen nem lesz olyan, ami felér egy sétával a parkban.”

Wolff arról is beszélt, hogy az Olasz Nagydíjnak otthont adó monzai pálya kedvező a Mercedes számára, ám vannak olyan tényezők, amelyek a Ferrari malmára hajtják a vizet.

„A monzai olyan pálya, amelyen az utóbbi években jól szerepeltünk. Nem megerőltető a fékeknek, és sokat mehetünk padlógázon, ezek éppen nekünk kedveznek. A sikánokban azonban fontos a fékek stabilitása és a tapadás az alacsony sebességnél, ezeken a területeken a Ferrari van előnyben. Az lesz végül eredményes, aki megtalálja az arany középutat. Készen állunk a szezonzáróig tartó csatára, amelyben hol mi leszünk előrébb, hol a Ferrari – ahogyan ez eddig is volt az idén” – vélekedett Wolff.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik