nemzetisport.hu 2019.02.20 18:15 Frissítve: 2019.02.20 18:37

F1: Az idén nehezebb lesz a Ferrari ellen – Hamilton

Lewis Hamilton pontosan tudja, hogy két-három tesztnap eredményei alapján nem lehet messzemenő következtetéseket levonni az F1-es erőviszonyokról, de ha már megkérdezték, a barcelonai teszten elmondta, nagyobb küzdelemre számít a Ferrari ellen, mint az előző két évben.

Lewis Hamilton nem aggódik a Mercedes időeredményei miatt, a Ferraritól viszont tart (Fotó: AFP)

„A Ferrari nagyon erősnek tűnik, erősebb lett a tavalyinál, ami azt jelenti, hogy nehezebb lesz ellene – mondta szerdán Hamilton. – Az elmúlt két évben nagyon meg kellett küzdenünk a Ferrarival, főleg mert az idény elején nagyon felkészült volt. Úgy néz ki, ez idén is így lesz.”

 
3. tesztnap: Kvjat az utolsó negyedórában robbantott – a Toro Rossóé a 3. tesztnap
2. tesztnap: A Ferrarinál kedden sem volt gyorsabb; kétszer lendült a piros zászló 
1. tesztnap: Igencsak erősen kezdett a Ferrari, Vettel minden tekintetben az élen 

Az első két tesztnapon a Ferrari érte el a legjobb időeredményt, ráadásul megbízható is volt az olaszok gépe. Hamilton az első napot a 9., a másodikat a 10., a harmadikat a 12. helyen zárta, de azért megjegyezte, emiatt még nem törvényszerű, hogy a Ferrari sokkal jobb autó.

„A jövő hét eredményei beszédesebbek lesznek, ám még akkor sem fogjuk tudni, ki milyen programot teljesít éppen, mennyi üzemanyag van az autójában, ki mutatja meg, mit tud, és ki nem” – folytatta Hamilton, aki új, kétéves szerződését tölti a Mercedesnél évi 46 millió euróért.

Tavaly szinte hibátlan versenyzéssel győzte le a többször rontó Sebastian Vettelt, és 2019-ben már a hatodik világbajnoki elsőségére hajt.

„Jobb formában vagyok, mint valaha, de nem foglalkozom a hatodikkal. Az egész csapat úgy áll hozzá, mintha az első vébécímünkre hajtanánk. Viszont nem is engedem, hogy erről beszéljünk, senki sem gondolhatja, hogy könnyedén nyerni fogunk” – szögezte le Hamilton.

Az F1-es szezon március 17-én az Ausztrál Nagydíjjal kezdődik.

2020.05.24 16:20:37

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

Sokan a világhírű magyar vívás előfutárának tartották, stílusa az aktív védelemre épült.

2020.05.24 20:53:59

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Át kellene gondolni a rendezéssel kapcsolatos terveket.

2020.05.23 20:51:40

Egyéb egyéni KOVÁCS ERIKA

A sportállamtitkár úgy véli, legalább egy év szükséges ahhoz, hogy a sport gazdasági helyzete is stabilizálódjon.