F1: az FIA orvosai döntöttek – Alonso nem indulhat Bahreinben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.31. 12:32
null
Fernando Alonso McLarenje alaposan összetört az első futamon (Fotó: Action Images)
Bár Fernando Alonso a saját lábain sétált el az Ausztrál Nagydíjon történt balesetének helyszínéről, és a verseny másnapján egy kötéssel a lábán látták a közeli tengerparton, nem indulhat el a hét végi Bahreini GP-n. Stoffel Vandoorne, a McLaren tartalék pilótája veszi át a helyét a viadalon.
A 12. BAHREINI NAGYDÍJ PROGRAMJA (magyar idő szerint)
ÁPRILIS 1., PÉNTEK
13.00–14.30: 1. szabadedzés
17.00–18.30: 2. szabadedzés
ÁPRILIS 2., SZOMBAT
14.00–15.00: 3. szabadedzés
17.00–18.00: időmérő edzés
ÁPRILIS 3., VASÁRNAP
17.00: a verseny rajtja

„Örülök, hogy szerdán felszállhattam a bahreini járatra. Az elmúlt napokat pihenéssel töltöttem, és már nagyon várom, hogy visszaülhessek az autóba” – mondta ezt még korábban Alonso, akiről a csapat sajtósa elmondta, át kell esnie az FIA orvosi ellenőrzésén.

„Ahogy az ilyen balesetek után szokás, Fernandónak lesz egy rutinellenőrzése az FIA orvosainál” – mondta a McLaren szóvivője.

A vizsgálat megtörtént, másfél órán át tartott, azaz több volt egyszerű rutinellenőrzésnél. Az istálló nem számított kellemetlenségre, de megemlítette, hogy a belga Vandoorne szükség esetén bevetésre kész.

Márpedig az orvosi vizsgálat eredményeképpen erre szükség is lesz, mivel Alonsónak nem engedélyezik, hogy ezen a futamon rajthoz álljon.

Az orvosi jelentés szerint két mellkasi CT-vizsgálatot végeztek el, amelyek megállapították, hogy nem lenne biztonságos a hétvégi elindulása. Továbbá hozzáteszi, hogy újabb vizsgálatra lesz szükség a Kínai Nagydíjat megelőzően.

MÉG KÍNA SEM BIZTOS?
Azóta kiderült, hogy Alonso több bordája is eltörött, illetve a tüdeje is megsérült, ezért a spanyol versenyző nem biztos benne, hogy a két héttel későbbi Kínai Nagydíjon részt tud venni. Bővebben itt!

A napokban kiderült, hogy a melbourne-i balesetben Alonso ülése is elrepedt, illetve azt is tudni lehetett, hogy a Honda-motorblokk egyetlen alkotóeleme sem úszta meg épen a bukást.

A hét végi futam helyszínén csütörtökön esős az idő, és már a hét első felében is esett. A versenyzőknek azonban az előrejelzések szerint nem kell megküzdeniük a vizes pályával, péntekre ugyanis kitisztul az éggé, és szombaton, majd vasárnap is száraz lesz az idő a villanyfényes futamon.

Alonso balesete és kiszállása a kocsiból




Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik