F1: az FIA az Olasz Nagydíjon szigorúbb lesz Verstappennel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.02. 12:27
Az FIA az Olasz Nagydíjon szigorúbb lesz Max Verstappennel, mint a korábbi versenyeken. Charlie Whiting FIA-versenyigazgató találkozott pénteken a holland pilótával, és elmondta neki, mit tehet a pályán, és mit nem. Azt is elismerte, hogy Belgiumban túlságosan engedékenyek voltak.

Verstappen a Spanyol Nagydíjat úgy nyerte meg, hogy a hajrában sikeresen kivédekezte Kimi Räikkönen támadásait. A két pilóta a Magyar és a Belga Nagydíjon is találkozott, s Verstappen ugyanolyan lelkesen védekezett, de több riválisa szerint mindkét esetben átlépte a sportszerűség határát. Az FIA azonban nem büntetett, s Jacques Villeneuve szerint az is lehetséges, hogy mindez szándékos, az F1 népszerűségének növelése érdekében kap „hátszelet” Verstappen. Jacques Villeneuve szerint az is lehetséges, hogy mindez szándékos, az F1 népszerűségének növelése érdekében kap „hátszelet” Verstappen.

Mivel az indulatok éppen az ultragyors pályán esedékes Olasz Nagydíj előtt szabadulnának el, a Ferrari pilótái megkeresték Charlie Whiting FIA-versenyigazgatót, aki csütörtökön a csapatvezetők értekezletén elismerte a Belga Nagydíjon történt hibát. Pénteken Verstappen és Jonathat Wheatley, a Red Bull csapatmenedzsere találkozott Whitinggal, aki elmondta, mit nem tehet meg Verstappen a jövőben büntetlenül.

„Spában hibáztunk, Max Kimivel szemben mutatott védekezése után fekete-fehér zászlóval kellett volna jeleznünk, hogy veszélyes, amit csinál, és büntetés lehet belőle” – mondta Whiting, kiemelve, hogy kizárólag a védekezésével volt gond, amelyet egyébként Fernando Alonso szabályosnak talált.

A belgiumi rajtnál történt ütközésért elismerte a felelősségét Sebastian Vettel, aki bocsánatot is kért Kimi Räikkönentől, mert a külső íven ráhúzta az autóját.

Monzában a Le Mans-legenda Tom Kristensen lesz a sportfelügyelő testület expilóta tagja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik