F1: Az élről nyerni és a végéről fejönni egyformán nehéz - Vettel

Vágólapra másolva!
2012.11.28. 20:31
Sebastian Vettel a 2012-es Formula–1-es világbajnoki címe mellett arra is büszke, hogy az idény utolsó három versenyéből kettőn bohócot csinált a kritikusaiból, vagyis megmutatta, hogy a mezőny végéről is fel tud zárkózni az élmezőnyhöz, nem pedig csak az élről indulva tud sikeres lenni.

„Nagyon komikus visszagondolni arra, hogy sokak szemében képtelen voltam ez előzésre, majd eltelt három verseny, és az emberek megváltoztatták a véleményüket – mondta Vettel a Red Bull központjában tartott sajtóeseményen. – Pedig elhihetik, ugyanolyan nehéz az élről nyerni, mint feljönni a mezőny végéről. Mindkettőhöz a legjobbadat kell nyújtanod, különben nem sikerülhet. Persze látványosabb, ha sok előzést végrehajtasz, de a második leggyorsabb pilótához képest nyolc másodperces előnyt építeni is hatalmas kihívás."

Vettel Abu-Dzabiban a mezőny után rajtolt a boxból, és a harmadik helyen ért célba, míg az idényzáró Brazil Nagydíjion a rajt után ütközött Bruno Sennával (vele az emírségben is koccant), és a mezőny végére került, onnan küzdötte vissza magát a 6. helyre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik