F1: az Azeri Nagydíj elhalasztása is szóba került

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.03.23. 09:28
A június elejére kiírt Formula–1-es Azerbajdzsáni Nagydíjat is elhalaszthatják a koronavírus-járvány terjedése miatt.

A június 7-re tervezett bakui versenyt megelőző összes GP-t halasztani vagy törölni kellett az F1-et irányító Liberty Mediának és a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA).

Az idei szezon így még el sem kezdődött, Ausztráliába ugyan elutaztak a csapatok, de röviddel az első szabadedzés előtt törölték a teljes versenyhétvégét Melbourne-ben. A bahreini, a vietnámi, a kínai, valamint a holland, spanyol és monacói futamot biztosan nem rendezik meg az eredetileg tervezett időpontokban. Az azeri GP-vel kapcsolatban a motorsport.com internetes szaklap értesülései szerint hétfőn (ma) lehet végleges döntés.

Mivel Bakuban gyakorlatilag a belvárosban versenyez a mezőny, a hat kilométeres pálya teljes hosszán hamarosan el kell kezdeni a biztonsági kerítések építését, a csatornafedelek rögzítését, valamint az aszfaltozási munkákat. Azerbajdzsán után június közepén Franciaországba, június végén Kanadába látogatna el a Formula–1-es mezőny, de a világjárvány miatt ezeknek a futamoknak is kérdéses a megrendezése. Európában Franciaország a fertőzéstől leginkább sújtott államok között van, és szigorú intézkedések vannak érvényben, míg Kanada lezárta határait.

A Formula–1 irányítói arról már döntöttek, hogy az augusztusra tervezett nyári szünetet nem tartják meg, abban az időszakban próbálnak majd bepótolni versenyeket a korábbról elhalasztottak közül.

A Magyar Nagydíjra a tervek szerint augusztus 2-án kerülne sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik