F1: április 14-én tárgyalják újra Ricciardo kizárását

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.21. 18:37
A Nemzetközi Automobil-szövetség április 14-ére tűzte ki a Red Bull-istálló tárgyalását Daniel Ricciardo Ausztrál Nagydíjról történt kizárása ügyében.

A 2. helyen célba érő ausztrál eredményét azért törölték, mert az autójában az üzemanyag áramlásának mértéke többször is meghaladta a megengedett 100 kilogramm per órás sebességet. A Red Bull azonnal jelezte fellebbezési szándékát, és csütörtökön be is nyújtotta a hivatalos okmányokat.

A tárgyalásra a Malajziai és a Bahreini Nagydíj után, a Kínai GP hetének hétfőjén kerül sor, így a végleges ítéletet az idény negyedik versenyhétvégéje előtt kihirdethetik.

A Red Bull szerint az FIA mérési módszere a rossz, így szó sem lehet csalásról és jogosulatlan előnyszerzésről. Az FIA ugyanakkor jelezte, több csapatnál is adódtak problémák, és a Red Bullon kívül mindenki átállt az FIA áramlásmérő műszerére – amely egyébként is benne volt az autóban, hogy ellenőrizhesse a rendszert a szövetség.

A következő két versenyen a Red Bullnak el kell döntenie, alkalmazkodik-e az FIA rendszeréhez, vagy ragaszkodik a sajátjához – újabb kizárásokat kockáztatva.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik