F1: apja szerint a boldog Rosberg jövőre még jobb lesz

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.11.28. 12:12
Világbajnok édesapja, Keke Rosberg szerint fia, Nico a vasárnap megszerzett vb-cím után jövőre még jobb lesz.

„Azt nem tudom, hogy dinamikusabban fog-e vezetni, ám az biztos, hogy egy boldog ember mindig jobban teljesít, mint egy boldogtalan – nyilatkozta az 1982-es világbajnok finn pilóta, akinek fia német színekben versenyez. – Biztos, hogy jobb lesz, magasabb szinten autózik majd, ahogy minden világbajnok tette. Jobb lett például Jenson Button és én is."

Keke Rosberg világbajnoki címét úgy szerezte meg, hogy csupán egy futamot nyert meg az 1982-es szezonban, karrierje másik öt futamgyőzelmét a későbbi években aratta, míg – a most visszavonuló – Button 2009-ben lett győztes a mezőnyből toronymagasan kiemelkedő Brown-Mercedes volánja mögött, majd a következő három évben a McLaren versenyzőjeként összesen nyolc futamot nyert, pedig autója nem a legjobb volt a mezőnyben.

Keke Rosberg azt is elmondta, sosem kételkedett abban, hogy fiának előbb-utóbb sikerül világbajnoki címet szereznie.

„Tudtam, hogy eljön az ő ideje – mondta, majd arról is beszélt, mit kért annak idején Nicótól. – Én három célt tűztem ki magam elé a pályám elején, s ezt mondtam el Nicónak is: nyerd meg az első versenyed, győzzél Monacóban és légy világbajnok! Vasárnaptól mindhárom cél kipipálva."

Nico Rosberg a vasárnapi szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon másodikként ért célba háromszoros vb-győztes mercedeses csapattársa, a brit Lewis Hamilton mögött, s ez elég volt élete első összetett sikeréhez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik