F1: Alonsót szemgyulladás zavarja a hazai nagydíja előtt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.07. 17:19
null
Alonso nem vehette le a szemüvegét az FIA-sajtótájékoztatón (Fotó: Reuters)
Fernando Alonso nem tart attól, hogy újra a barcelonai versenypályán kell köröznie, ugyanott, ahol februárban máig rejtélyes körülmények között tesztbalesetet szenvedett, és azt követően három éjszakát is a kórházban töltött. Viszont nincs teljesen jól, begyulladt a szeme, ami miatt nem vehette le csütörtökön a napszemüvegét.

A hazai versenyére készülő pilóta csütörtök délután azzal kezdte a hivatalos FIA-sajtótájékoztatót, hogy előre elnézést kért, mert napszemüvegben kellett nyilatkoznia. Begyulladt a szeme, emiatt az orvosok azt tanácsolták neki, kerülje a közvetlen napfényt, illetve a vakukat, s takarja el a szemét a sötétített lencsével.

Ami pedig a balesetét illeti, nem aggódik amiatt, hogy esetleg megismétlődik, s nincsenek fenntartásai. Már csak azért sem, mert akkor viharos szél tombolt, míg erre a hétvégére zavartalan napsütést és ideális körülményeket ígérnek az időjósok.

A 45. SPANYOL NAGYDÍJ PROGRAMJA
PÉNTEK
10.00–11.30: 1. szabadedzés
14.00–15.30: 2. szabadedzés
SZOMBAT
11.00–12.00: 3. szabadedzés
14.00–15.00: időmérő edzés
VASÁRNAP
14.00: a verseny rajtja
Az NSO mindegyik edzésről élő szöveges tudósítással számol be.

„Három hónapja volt a baleset, pechem volt, hogy a becsapódás szöge miatt a felépülésem az ilyenkor szokásosnál tovább tartott, és egy hónapig nem ülhettem autóba – mondta Alonso. – Úgy ülök vissza az autóba ezen a pályán, hogy teljesen biztos vagyok benne, nem lesz még egy ugyanolyan baleset. Inkább az van benne, hogy a lehető legjobban teljesítsek, és örömet szerezzek a közönségnek.”

A McLaren pilótájáról egy időben az a pletyka is elterjedt, hogy véletlenül dupla adag altatót kapott a kórházba szállítása előtt, míg az egyik orvosra hivatkozva spanyol lapok azt írták, hogy Alonso súlyos memóriazavarban szenvedett. Mindezek ellenére a versenyző egy rossz szót sem szólt a helyi orvosokról.

„A baleset után a lehető legjobb orvosi stáb látott el, nagyon kedvesek voltak velem, és azt tervezem, hogy a verseny után, talán vasárnap este meghívom őket vacsorára. Hétfőn úgyis itt leszek egy szponzori rendezvényen, úgyhogy nem kell sietnem, és a verseny okozta stressz is tovaszáll” – mondta Alonso.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik