F1: a Williamset meglepte, milyen gyors Vettel a Ferrarival

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.16. 10:44
A Williams-istálló nem ismeri el, hogy Felipe Massa stratégiai hiba miatt kapott ki Sebastian Vetteltől az Ausztrál Nagydíj 3. helyéért folyó csatában. A Ferrari sarokba szorította a Williamset.

Massa a rajt után még Vettel előtt haladt, de miután a brazil előbb hajtotta végre boxkiállását, mint a német, beragadt Daniel Ricciardo mögé, miközben Vettel felgyorsult, és négy körrel később, a saját kerékcseréje után bőven Massa elé ért vissza a pályára.

„Tudtuk, hogy Vettel gyorsabb Felipénél. Ha valaki egy-két másodperces lemaradással halad a másik mögött, akkor gyorsabb lehet nála, csak azt nem tudjuk, mennyivel – magyarázta Rob Smedley, a Williams vezető versenymérnöke. – Ha Vettel előttünk a boxba hajt, friss gumikon gyorsabb Felipénél. Ezért kellett lépnünk, de arra nem számítottunk, hogy a Ferrari ennyire felgyorsul. Vettel köridői nyolc tizedet javultak, miközben Felipe másfél másodpercet veszített Ricciardo mögött. Döntenünk kellett, de nem jártunk sikerrel, a kettő együtt helycserét eredményezett.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik