F1: a Williams jövőre már Mercedes-motorral versenyez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.30. 20:55
null
Pastor Maldonado jövőre már Mercedes-motorral versenyezhet (Fotó: Reuters)
A Formula–1-ben szereplő Williams csapata csütörtökön bejelentette, hogy a 2014-es idényben autóit már a Mercedes motorjai hajtják.

„Örömmel jelentem be a Mercedes-Benzzel kötött megállapodásunkat, amely a Formula–1 2014-es idényére és az azt követő időszakra szól. A Mercedes-Benz a sportág egyik legsikeresebb motorszállítója, és hisszük, hogy rendkívül versenyképes felszereléssel látja el csapatunkat” – nyilatkozta a Williams F1-es csapatát megalapító Frank Williams.

Az istálló a 2012-es szezon óta Renault-motorokat használ, az azt megelőző 12 évben pedig a BMW (2000–2005), a Cosworth (2006, 2010–2011) és a Toyota (2007–2009) erőforrásaival indult a Formula–1-ben.

„Egyúttal megragadnám az alkalmat, hogy köszönetet mondjak a Renault-nak a kemény munkájáért, amit az együttműködésünk 2012-es újraindulásától kezdve tanúsított – folytatta Williams. – Remek a kapcsolatunk, ami számos sikert eredményezett az évek során, beleértve a tavalyi Spanyol Nagydíjon aratott diadalunkat.”

Így jelen állás szerint a Renault-nak a következő idényre csak két motorszállítói szerződése van az F1-ben. A francia gyár a Monacói GP-n jelentette be, hogy a Toro Rosso jövőre a Ferrariról visszatér az ő erőforrásaikra, míg a Caterham marad a Renault-nál, ez utóbbi megállapodást azonban még nem erősítették meg hivatalosan a felek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik