F1: a szingapúri szervezők kizárták a zárt kapus futamot

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.16. 14:38
null
A szingapúri szervezők kizárták a zárt kapus futamot (Fotó: AFP)
A szingapúri Formula–1-es futam szervezői kizárták annak a lehetőségét, hogy nézők nélküli versenyt tudjanak rendezni az eredetileg tervezett, szeptember 20-i időpontban.    

 

A szervezők szóvivője a The Straits Times szingapúri újság szombati számában hangsúlyozta: folyamatosan egyeztettek a Formula–1 képviselőivel, akiket arról tájékoztattak, hogy a zárt ajtó mögötti rendezés esetükben kivitelezhetetlen.

„A prioritás esetünkben továbbra is a szurkolóink, önkénteseink, valamint minden szingapúri jóléte és biztonsága. A rendezést előkészítő munkálatokhoz általában három hónapra van szükség, ami a jelenlegi helyzetben változhat az éppen hatályban lévő kormányrendeletektől függően”– utalt a világjárványra, valamint a jelentős, ideiglenes infrastruktúrát igénylő éjszakai, utcai versenyre a szóvivő.

Szingapúr csaknem 27 ezer koronavírus-megbetegedést jelentett eddig, amely az ázsiai kontinensen az egy főre jutó fertőzöttek esetében a legmagasabb százalékos mutatót jelenti a helyi lakosság körében. A szóvivő kiemelte: jelenleg nem tudják garantálni, hogy az adott időszakban egyáltalán tudnak-e fogadni külföldről bárkit, és akkor éppen milyen karanténszabályok lesznek érvényben. Az ország lezárása egyelőre június 1-jéig van érvényben.

A tavalyi futam három napja során 268 ezer néző látogatott el Marina Bayre, a városi pályára, ennek 40 százalékát külföldiek tették ki.

A Formula–1 júliusban az Osztrák Nagydíjjal tervezi elindítani idei szezonját, amelyben már három versenyt töröltek, míg további hetet elhalasztottak. Az F1 az elmúlt időszakban folyamatosan a módosított versenynaptáron dolgozott, de azt eddig hivatalosan még nem hozta nyilvánosságra.

Az internetes szakportálokon megjelent tervezet szerint a szingapúri futam nem szerepel az idei programban. Az F1 vezetői azon dolgoznak, hogy legalább zárt kapuk mögött tudjanak annyi futamot megrendezni, hogy világbajnokot tudjanak hirdetni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik