F1: a szakértő óva int attól, amit Hamilton tett a kutyájával

Vágólapra másolva!
2020.07.12. 12:17
null
Hamilton változtatott a kutyája, Roscoe étrendjén, miután elveszítette a másik kutyáját, Cocót (Fotó: AFP)
Lewis Hamilton néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy hozzá hasonlóan immár a kutyája, Roscoe is vegán étrenden él. Az újítás azonban nem mindenki tetszését nyerte el.

 

Lewis Hamilton döntésének hátterében az áll, hogy másik kutyája, Coco júniusban veszítette életét számos egészségügyi probléma következtében. A hatszoros világbajnok attól tartva, hogy Roscoe-n is előjönnek az angol buldogokat érintő tipikus testi rendellenességek, nagy elhatározásra szánta el magát, és elégedetten számolt be a közösségi médiában az állat új étrendjéről. Azt állítja, hogy mióta Roscoe nem eszik állati eredetű ételt, többek között elmúltak az ízületi problémái és sokkal szabadabb lett a légzése.

Az angol OK! magazin azonban megkérdezett egy szakértőt a témában, aki kicsit sem ajánlja, hogy azok, akik kutyát tartanak, kövessék Hamilton példáját.

„Nem hiszem, hogy jó, ha a kutyák vegánok lesznek – vélekedik Anna Webb, akinek több, a kutyák életmódjáról szóló műsora futott már Nagy-Britanniában. – A legfőbb oka ennek az, hogy ők húsevők. Biológiailag és fiziológiailag is úgy vannak kitalálva, hogy húst egyenek, vagyis a vegánná válásuk nem igazán vezet jóra.”

A szakértő hozzátette, nem tartja etikusnak, ha valaki megtagadja a kutyájától a húst, hiszen ha ehelyett olyan ételt ad neki, amit az állat nem tud megemészteni, maga a gazdája járul hozzá az egészségi állapotának folyamatos romlásához.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik