F1: a Sauber jövőre becélozta a konstruktőri negyedik helyet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.22. 11:48
null
A Sauber nem kis célt tűzött ki maga elé (Fotó: AFP)
A Sauber nagy előrelépést ért el az utóbbi időszakban, Charles Leclerc többször is bejutott az időmérő harmadik szakaszába, miközben a vasárnapi pontszerzés már inkább cél, mintsem álom. A svájci gárda elnöke, Pascal Picci most emelte is a tétet, 2019-ben már a negyedik helyen szeretne végezni a konstruktőrök bajnokságában.

 

Nem is olyan régen a Sauber célja még a túlélés volt, azonban a gárda Frédéric Vasseur irányítása alatt nagyot lépett előre, sCharles Leclerc személyében most már egy kimagasló képességekkel rendelkező versenyző is tagja a csapatnak. A monacói például a Német Nagydíj időmérőjén a fékhibája ellenére kaparintotta meg a kilencedik rajtkockát.

63. NÉMET NAGYDÍJ
PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Ricciardo 1:13.525
2. szabadedzés: 1. Verstappen 1:13.085
SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Leclerc 1:34.577
időmérő edzés: 1. Vettel 1:11.212
VASÁRNAP
15.10: a verseny (67 kör, 306.458 km) rajtja
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Július 29.,15.10:Magyar Nagydíj
Augusztus 26., 15.10:Belga Nagydíj
Szeptember 2., 15.10:Olasz Nagydíj

A svájci alakulat elnöke, Pascal Picci 2019-re pedig nem kis célt tűzött ki a Sauber elé: a konstruktőri negyedik pozíciót.

„Az autó koncepciója fantasztikus, miközben egyre gyakrabban és egyre többet fogunk fejleszteni. A jövő évi cél a konstruktőri negyedik hely” – jelentette ki.

„Lehet, hogy kicsit nagyok az elvárásaim, legalábbis Fred (Frédéric Vasseur) ezt mondja, azonban ha nincsenek álmaid, akkor nem is nagyon leszel sikeres.”

„Teljes mértékben elkötelezettek vagyunk a siker iránt, és mindent meg is fogunk tenni érte. Az emberek hajlamosak elfelejteni, hogy tavaly az idő hiánya miatt szinte semmit sem tudtunk fejleszteni" – mondta, majd azt is elárulta, hiba volt-e 2017-ben a korábbi Ferrari-erőforrást használni.

„A jelenlegi tudásommal azt kell mondanom, borzasztó hibát követtünk el. Csak nézzék meg, mennyit javultunk az új motorral. Persze a Haas egyelőre jobb munkát végez nálunk az eredményeket illetően, de mi is keményen nyomjuk, hogy utolérjük őket."

„Nagy potenciál van bennünk, de függetlenek vagyunk, saját üzleti modellel, és egyetlen részvényünk sincs kontroll vagy éppen befolyás alatt az olasz barátaink által" – utalt arra, hogy bár a Ferrari és az Alfa Romeo egyre nagyobb teret nyer, függetlenek kívánnak maradni.

A Sauber egyébként jelenleg a kilencedik helyen áll a vb-összetettben, míg neve mellett összesen 16 pont szerepel, 54-gyel kevesebb, mint a negyedik Renault-nak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik