F1: a Renault-val tér vissza Ocon, Hülkenberget váltja

Börzöli BernadettBörzöli Bernadett
Vágólapra másolva!
2019.08.29. 14:10
null
Ocon idén a Mercedes tartalékversenyzője volt, de jövőre ismét a mezőny tagja lesz (Fotó: AFP)
Igaznak bizonyultak a pletykák – Esteban Ocon egy kihagyott szezon után 2020-ban a Renault versenyzőjeként tér vissza a királykategóriába. A francia Nico Hülkenberget váltja.

 

Nico Hülkenberg a 2017-es idényre igazolt a Force Indiától a Renault-hoz, ám a szerződése lejárta után távozni kényszerül a francia alakulattól. Arról, hogy a helyét Esteban Ocon veszi át, már egy ideje szó volt, s Valtteri Bottas mercedeses szerződéshosszabbítása után egyre valószínűbbé vált, hogy Ocon kapja meg Hülkenberg ülését 2020-ra.

Az idei szezonban a Mercedes tartalékversenyzőjeként tevékenykedő Ocon 2018 végén veszítette el az állását a Force Indiából átalakuló Racing Pointnál, ugyanis Sergio Pérez mellett a másik ülést az a Lance Stroll kapta, akinek édesapja lett az istálló új tulajdonosa. Ocon így kénytelen volt kihagyni az idei szezont, ám jövőre ismét a mezőny tagja lehet a Renault versenyzőjeként.

Ami pedig Hülkenberget illeti, a legvalószínűbbnek az tűnik, hogy Kevin Magnussen csapattársa lesz a Haasnál. Günther Steiner, az amerikai istálló csapatfőnöke Belgiumban úgy nyilatkozott, hogy Magnussennek szerződése van 2020-ra, de a jelenlegi csapattársának, Romain Grosjeannak van oka aggódni a maradását illetően. Amennyiben végül valóban búcsút intenek az utóbbi időben hibát hibára halmozó franciától, nagy eséllyel Hülkenbergé lesz az ülése.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik