F1: a Renault közleménye az M1-esen balesetet szenvedő sofőrről

Börzöli BernadettBörzöli Bernadett
Vágólapra másolva!
2019.08.01. 14:28
null
Rosszul indult a magyarországi hét a Renault számára (Fotó: Twitter)
Nem sokkal azután, hogy átlépte a magyar határt a Renault F1-es istállójának egyik kamionja, súlyos balesetet szenvedett Győr közelében. A francia csapat néhány nappal az esetet követően számolt be a teherautót vezető sofőr állapotáról.

 

Ahogyan arról a hét elején beszámoltunk, a Renault autóit és felszereléseit szállító egyik teherautó átszakította a szalagkorlátot az M1-es autópályán Győr közelében, majd a vízelvezető árokban állt meg. A kamiont vezető sofőr megsérült, és a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk őt az elakadt járműből.

A Renault állítása szerint a balesetet nem az okozta, hogy a sofőr megszegett volna valamilyen közlekedési szabályt, de túl sokat nem árult el az esetről. Csütörtökön azonban kiadtak egy rövid közleményt.

„A kamionsofőr, aki balesetet szenvedett hétfőn Magyarországon, egyre jobban van és hazatérhetett. A szállított felszerelés nem sérült, és a történtek nincsenek hatással a Magyar GP-re való felkészülésünkre. Alig várjuk, hogy kezdetét vegye a hétvége” – ismertette a francia alakulat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik