F1: a Red Bull megköszönte Schumacher gesztusát

Vágólapra másolva!
2012.11.28. 15:31
A Formula–1-es Red Bull-istálló köszönetet mondott Michael Schumachernek, amiért az idényzáró Brazil Nagydíjon, élete utolsó futamán a hajrában ellenállás nélkül elengedte maga mellett Sebastian Vettelt. Christian Horner szerint ezzel Schumacher jelképesen átadta a stafétát honfitársának.

„Michael gálánsan átadta a hatodik helyezést Sebastiannak, aki ennek köszönhetően harmadszor is világbajnok lett – mondta Horner, de meg kell említeni, hogy Vettel a hetedik helyezésével is bajnok lett volna. – Michael kemény versenyző, ezért ez amolyan gesztus volt, mintha átadta volna a stafétát Sebnek. Gondolom, korábbi munkaadója nem örült neki, de itt a kölcsönös tisztelet és a németek összetartása volt az első számú szempont.”Horner, de meg kell említeni, hogy Vettel a hetedik helyezésével is bajnok lett volna. – Michael kemény versenyző, ezért ez amolyan gesztus volt, mintha átadta volna a stafétát Sebnek. Gondolom, korábbi munkaadója nem örült neki, de itt a kölcsönös tisztelet és a németek összetartása volt az első számú szempont.”

Schumacher is elismerte, hogy nem látta értelmét az ellenállásnak.

„Sokkal gyorsabb volt nálam, nem láttam értelmét az agresszivitásnak, egyikünk sem járt volna jól, ha összeütközünk. Elengedtem, mert büszke vagyok rá, jó barátom” – mondta Schumi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik