F1: a Red Bull kitette, a Williams felkarolta Ticktumot

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2019.12.17. 16:17
null
Ticktum a Williams versenyzőakadémiájának tagjává is vált (Fotó: AFP)
A Williams kedden bejelentette, a Red Bull korábbi neveltje, Dan Ticktum fejlesztőversenyzőként csatlakozik a csapathoz.

 

Dan Ticktum 2018-ban a Formula–3-as Európa-bajnokságban Mick Schumacherrel küzdött a címért, ám Michael Schumacher fia végül remek hajrával felülkerekedett kettejük párharcában. A brit így egy esetleges F1-es ülést is bukott, ráadásul később kitették a Red Bull juniorprogramjából.

Ticktum így egy időre távol került a „száguldó cirkusztól", ám jövőre lehetőséget kap a Williams csapatától. A Williamsnél ugyanis Nicholas Latifi állandó versenyzővé lépett előre George Russell oldalán, így felszabadult a fejlesztőversenyzői pozíció. A brit ezt a szerepkört fogja betölteni, nem mellesleg a Williams versenyzőakadémiájának is tagjává vált, s mivel 2020-ban a Formula–2-ben áll rajthoz, így a nagydíjakra is kíséri a csapatot.

ROKiT WILLIAMS RACING on Twitter

@DanTicktum "It is a privilege to be joining the Williams Racing Driver Academy, especially given Williams' incredible heritage in our sport." Hear from the newest member of the ROKiT Williams Racing family https://t.co/ukK0MBe8SQ

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik