F1: a Red Bull kirakta Kvjatot, Verstappen váltja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.05. 09:51
null
Kvjatot raportra rendelte a Red Bull, majd lecserélte – tényleg drága hibákat követett el (Fotó: Reuters)
A Red Bull Formula–1-es csapata hivatalos közleményben jelentette be, hogy a Spanyol Nagydíjtól Max Verstappen váltja Danyiil Kvjatot Daniel Ricciardo csapattársaként. Kvjat visszakerül Verstappen helyére a Toro Rossóhoz.

Kvjat a szezon eddigi négy futamán huszonegy pontot szerzett, no meg egy haragost is Sebastian Vettel személyében, akit a Kínai és az Orosz Nagydíjon is meglökött (utóbbin egyértelműen hibázva).

A motorsport.com már szerda este arról írt, hogy elképzelhető a Verstappen-Kvjat csere már a Spanyol GP-re, miután a Red Bull vezetősége nagyon elégedetlen volt az orosz pilóta produkciójával. Helmut Marko elfogadhatatlannak nevezte a manővereit Szocsiban, kijelentve, hogy Vettel és Ricciardo versenyén kívül a sajátját is tönkretette. A Red Bull Racing ezt követően raportra rendelte Kvjatot.

Az eredményt az istálló csütörtök reggel jelentette be a hivatalos honlapján: Kvjat a Toro Rossóhoz távozik, és a helyére Max Verstappen ül (azaz cserélnek).

A szocsi incidensekért Kvjat tíz másodperces stop-and-go büntetést kapott, emellett három büntetőpontot beírtak a „jogsijába”, így ötnél tart, a második legrosszabb a mutatója Max Verstappen (8 pont) mögött. Eltiltás 12 pont összegyűjtése után jár.

„Max fantasztikus fiatal tehetség, meggyőző teljesítményt nyújtott eddig a Toro Rossónál, és örömmel biztosítunk neki lehetőséget a Red Bullnál. Szerencsés helyzetben vagyunk, mivel a Red Bull és a Toro Rosso mind a négy pilótájával hosszú távú szerződést kötöttünk, így rugalmasan változtathatjuk a két csapat összeállítását. Danyiil folytathatja a fejlődését a Toro Rossónál, ismerős környezetben visszanyerheti a formáját” – indokolta a döntést Christian Horner, a Red Bull csapatvezetője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik