F1: a Red Bull kíméletlen bátorságpróba elé állította pilótáit

Vágólapra másolva!
2017.09.14. 18:33
null
Verstappen (jobbra) szóhoz sem jutott (Fotó: redbull.com)
Megszokhattuk már, hogy a Formula–1-es Red Bull-istállónál gyakorta készülnek mókás, a száguldó cirkusz világától elütő és általában az adott versenyhétvégéhez valahogy kötődő kisfilmek a pilóták főszereplésével. Max Verstappen és Daniel Ricciardo hálás alany a bohókás videók elkészítése során, s így volt ez Szingapúrban is, ahol egy egzotikus délkelet-ázsiai gyümölcskülönlegességet, a duriánt kóstolták meg a kamerák előtt.

Az alábbi videón jól látható, hogy a gyümölcsök királyának nevezett duriánt, avagy cibetgyümölcsöt már kibontani sem egyszerű. A vastag, tüskés héjú, tojásdad gyümölcs felbontása során a holland sok mindent bevetett, székkel és gumicsirkével is próbálkozott, ám nem járt sikerrel, végül Ricciardo segítségére volt szüksége.

A durián egyébként az egyetlen gyümölcs a világon, amit a tigrisek megesznek, de nagy kérdés, hogy bírják elviselni. A növény egyesek szerint csatornaszagú, mások szerint állott hányásra hasonlít az „illata”, de van, aki szerint olyan, mintha rothadó hagymát összekevertek volna terpentinnel, záptojással, majd néhány hetes szeméttel érlelték volna – vagyis cefetül büdös.

Nos, ezzel találkoztak Max Verstappenék Szingapúrban, és miután Ricciardo megkóstolta, szakszerű véleményt is adott róla, amikor szóhoz jutott néhány masszívabb, hogy ne mondjuk, öblösebb lélegzetvételt követően.

„Éget. Rosszabb az íze, mint a szaga. Ez nagyon rossz."

Verstappen egy gumicsirkét is bevetett a kóstoláshoz, aztán hosszas öklendezés után csak egy pohár vízre vágyott.

Amúgy a gyümölcs szagának egyik mellékhatása lehet a néhány napig tartó hányinger és enyhe szédülésérzet, ami persze csak ritkán fordul elő, ettől függetlenül nem biztos, hogy okos dolog volt a Red Bull illetékeseitől napokkal a Szingapúri GP előtt lefolytatni ezt a tesztet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik