F1: a Red Bull feláldozza az Olasz GP-t, a McLaren sem ússza meg

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.03. 15:13
Ahogy arra számítani lehetett, a Red Bull Monzára ütemezi a rajtbüntetést maga után vonó újabb motorcserét, amelynek következtében Daniel Ricciardo és Danyiil Kvjat is várhatóan 10-10 pozíciót veszít az időmérőn elért eredményéhez képest. A Belga Nagydíjon többszöri motorcseréért 105 rajthelyes büntetést kapó McLaren megint visszasorolásra számíthat.

A Red Bull-pilóták azért kapnak új erőforrásokat, mert a gyors pályán eleve nincs sok esélyük a kiugró eredmény elérésére. Mivel az új hajtóegység Kvjat és Ricciardo esetében is a hatodik lesz, mindkét versenyző tíz-tíz helyes rajtbüntetésre számíthat.

„Taktikai döntés volt Monzában bevetni az új motorokat, mert itt a kör 75 százalékában padlógázon mennek a pilóták, így nem a legjobb terep számunkra” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

A McLarennél a belgiumi motorcserék után sem ússzák meg, Fernando Alonso és Jenson Button autójába is új alkatrészek kellenek, a spanyolt várhatóan 10, az angolt 5 rajthellyel sorolják hátrébb, így a gyenge Honda-motor miatt megint e páros kerülhet az utolsó sorba.

A Toro Rosso pilótái a Red Bulléhoz hasonló érvvel kaphatnak új hajtóműveket Monzában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik