H. L. 2020.01.13 12:28 Frissítve: 2020.01.13 13:45

F1: a Red Bull elárulta, miért nem Hülkenberget választotta

Helmut Marko bevallotta, egy ideig Nico Hülkenberg neve is szerepelt a Red Bull listáján, mielőtt Alexander Albon mellett döntöttek volna. A végül 2020-ra F1-es ülés nélkül maradó német pilóta azonban nem keseredett el, továbbra sem zárja ki a visszatérés lehetőségét.

Hülkenberg a Red Bullnál is kiköthetett volna, azonban F1-es ülés nélkül maradt (Fotó: AFP)

 

Nico Hülkenberg 177 versenyen vett részt a Formula–1-ben, s ezen időszak alatt egy pole pozíció és két leggyorsabb kör íródott a neve mellé. Bár többször is lehetősége nyílt rá, végül dobogós helyezés nélkül intett búcsút a „száguldó cirkusznak”, miután a Renault választása Esteban Oconra esett, s más csapatnál sem maradt számára hely annak ellenére sem, hogy több alakulattal, köztük a Red Bull-lal is szóba hozták.

A felek tagadták az akkori híreszteléseket, ám az osztrák gárda tanácsadója, Helmut Marko nemrégiben elárulta, mégsem voltak annyira légből kapottak a pletykák, hiszen a német érkezésére is volt esély.

„Hülkenberg keresett meg minket, s mivel akkoriban még nem tudtuk, mi legyen Albonnal, nem zártuk ki ezt a lehetőséget sem. Azonban miután Albon mellett határoztuk el magunkat, egyértelművé vált, hogy Hülkenberg számára nincs hely nálunk” – osztotta meg a Motorsport-Total.comnak adott interjújában, s azt is felfedte, saját nevelésű pilótáik továbbra is előnyt élveznek.

„Eddig kivétel nélkül a juniorprogramunkból választottunk versenyzőt, és ez a fiatal pilótáink számára is biztonságérzetet nyújt, hiszen tudják, velünk nagy eséllyel eljuthatnak a Formula–1-be. Nem akarom azt mondani, hogy sosem fogunk nem saját nevelésű versenyzőt szerződtetni, ám ehhez határozottan jobbnak kell lennie a fiataljainknál” – tette hozzá az osztrák.

Hülkenberg előtt tehát bezárult az ajtó, a mezőnyből végül kiszoruló német azonban nem keseredett el teljesen, inkább pozitívan áll a kialakult helyzethez.

„Nem is olyan nehéz, mint amilyennek gondoltam – árulta el a DPA hírügynökségnek. – Talán jól is jön, hogy tíz év után egy kis szünetet tarthatok, főleg egy olyan nehéz idény után, mint amilyen a 2019-es volt. Pillanatnyilag csak az biztos, hogy nem leszek ott az első versenyen, a jövőmmel kapcsolatban azonban semmi sincs kőbe vésve, meglátjuk, hogyan alakulnak az eredmények. Vannak olyan dolgok, amelyekre egyszerűen nem lehetek hatással.”

2020.06.03 16:03:34

F1 SZALAY ATTILA (Képes Sport)

„Megvan bennem az akaraterő, hogy átjussak a falon, aminek fejjel rohantam neki.”

2020.05.12 20:26:37

F1 ZSOLDOS BARNA

NS-VÉLEMÉNY. Már nem megváltóként, csupán megtűrt emberként tekintenek rá.

2020.05.09 14:17:03

F1 ZSOLDOS BARNA

NSOktatás, 1. RÉSZ. Böngéssze át velünk a 2020-as F1-es sportszabályzat legérdekesebb, legmeghökkentőbb részeit.

2020.05.06 07:26:33

F1 TÓTH ANITA

Megújul a Hungaroring, felépül a MotoGP-pálya, ideális esetben tíz éven belül lehet versenyzőnk az F1-ben.

2020.04.29 17:16:00

F1 I. SZ.

F1-ES TOPLISTA. Alonso az esőben lekörözte Schumachert, de kerékcseréje balul sült el.