F1: a Pirelli garantálja, hogy izgalmas lesz a Belga GP

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.27. 11:19
Az idei versenyekhez képest a Belga Nagydíjon lehet a legtöbb bajuk a csapatoknak a gumikkal, a magas hőmérséklet, a Pirelli által megszabott magas guminyomás és a szuperlágy keverék nemcsak a versenyen, hanem már az időmérőn is fejtörést okozhat Spában.

A pénteki szabadedzések alapján a szuperlágy gumik egy kört sem bírnak ki csúcsformában, de még így is azokkal a leggyorsabbak az autók egy körön.

A Pirelli szerint a futamon négy-öt kör után muszáj lenne lecserélni a piros oldalfalú kerekeket, ami egyértelmű stratégiai hátránnyal jár a lágy gumikon rajtolókhoz képest. A távot ugyanis a lágy és a közepesen kemény abroncsok használatával is teljesíthetik, nincs feltétlenül szükség a szuperlágyakra.

Így az a kérdés, hogy ki tud majd az időmérő második szakaszából továbbjutni a lágy gumis mért köréből? A versenyt az első tíznek azokon az abroncsokon kell kezdenie, amelyeken a második szakaszban a leggyorsabb körét futja.

A csapatok szerint a megoldás a minimális guminyomás csökkentése lenne, de a Pirelli ebbe nem megy bele. Egyrészt mert már februárban megadta a csapatoknak ezeket az értékeket (elöl 23.5 Psi, hátul 22 Psi), másfelől épp ezzel teheti stratégiai szempontból kiszámíthatatlanná, azaz érdekesebbé a futamot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik