F1: a NASCAR-ban már sikeres csapat csatlakozna 2015-ben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.17. 09:35
A sikeres NASCAR-csapatot működtető amerikai Gene Haas az egyik jelentkező a Formula–1-es mezőny 2015-ös bővítésére. Rajta kívül a német Colin Kolles és az F1-ből 2009 végén kiszálló Toyota „maradványait” felvásárló szerb StefanGP pályázik arra, hogy a maximálisan engedett 13 csapat valamelyike legyen.

Az FIA decemberben közölte, hogy 13 csapatosra bővítené a jelenleg 11 istállóból álló mezőnyt,Bernie Ecclestone azonnal jelezte, hogy amerikai pályázókra is számít, annak ellenére, hogy a 2010-es bővítéskor felvételt nyerő USF1 el sem jutott az idény első versenyére.Az FIA decemberben közölte, hogy 13 csapatosra bővítené a jelenleg 11 istállóból álló mezőnyt,Bernie Ecclestone azonnal jelezte, hogy amerikai pályázókra is számít, annak ellenére, hogy a 2010-es bővítéskor felvételt nyerő USF1 el sem jutott az idény első versenyére.

A 2011-ben Tony Stewarttal NASCAR-bajnok Haas – aki csak névrokona az 1980-as években az F1-ben szereplő Beatrice-istállót irányító Carl Haasnak – az Egyesült Államok versenycsapatai közül az egyik legfejlettebb infrastruktúrával büszkélkedhet. Brüsszelben is van kihelyezett fiókja is, ott lenne az európai központ. Emellett ő birtokolja Észak-Karolinában a világ egyik legfejlettebb szélcsatornáját, amelyet rendszeresen használnak az F1-es csapatok is autóik tesztelésére.

A csapat állítólag az olasz Dallarát kérné fel autója megépítésére, a motort és a váltót a Ferraritól kapná.

Az új csapatok számára kedvező lehet, hogy 2015-től újabb kísérletet tesznek a költségvetés korlátozására. Össze is hívták a jelenlegi csapatvezetőket, hogy megtárgyalják, hogyan lehetne megvalósítani annak érdekében, hogy sikeresebb legyen a kísérlet, mint 2010-ben, amikor a próbálkozás kudarcba fulladt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik