F1: A múltban tárgyaltam a Mercedesszel – Alonso

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.19. 11:11
null
Alonso is pályázott Rosberg helyére (Fotó: AFP)
Fernando Alonso elárulta, Nico Rosberg váratlan visszavonulását követően tárgyalt a Mercedesszel, miközben bár továbbra is nyitott a 2020-as visszatérésre, komoly feltételei vannak. 

 

Bár a McLaren ügyvezető igazgatója,Zak Brownnemrég bevallotta, a Formula–1-nek 2018 végén búcsút intőFerarndo Alonsoszámára nincs szabad hely a wokingiaknál a 2020-as idényre, a spanyol továbbra sem zárja ki a visszatérést.

„Ha az F1 újra vonzó lesz számomra, nincs kétség, hogy visszatérek. A jövőben továbbra is nyitott vagyok a különleges ajánlatokra, azonban csak abban az esetben térek vissza, ha lehetőségem nyílik a világbajnoki címért harcolni.Nem érdekelnek a nulláról induló projektek, azonnal győztes autót akarok"– jelentette ki a kétszeres világbajnok, majd azt is megosztotta, hogy 2016-ban akár teljesen más irányt is vehetett volna a pályafutása.

„A múltban tárgyaltam a Mercedesszel.Amikor Nico Rosberg úgy döntött, hogy visszavonul, felvettem a kapcsolatot Toto Wolff-fal, azonban sosem jutottunk teljes egyezségre"– osztotta meg a spanyol, aki a korábbi csapatáról, aFerrarirólis szót ejtett.

„Nem egyszerű, amikor minden egyes hétvégén győzelmet várnak tőled, a Ferrari pedig a legismertebb és legkedveltebb csapat a világon. Amikor ott voltam, még nem voltak meg a szükséges készségek és technikai források, azonban versenyképesek voltunk.Most már versenyképes az autó, viszont nem segít a csapaton a kívülről érkező nyomás, miközben a Mercedes nagyon erős"– magyarázta 2005 és 2006 bajnoka.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik