F1: a Mercedes pénteken már előre dolgozott 2018-ra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.10. 21:03
null
Ricciardo (alul) megnyerné az időmérőt (Fotó: AFP)
A Mercedes dominált a pénteki napon a Formula–1-es Brazil Nagydíjon, hiszen Lewis Hamilton révén mindkét szabadedzésen a leggyorsabbnak bizonyult. A brit pilóta elégedetten, ugyanakkor a gumik miatt kissé bosszúsan nyilatkozott a pénteki program végeztével, ahogy, csapattársa, Valtteri Bottas sem találhatott túl sok okot a szomorkodásra. Hozzájuk képest lehangoltnak tűnt Sebastian Vettel, aki egyik tréningen sem került a legjobb háromba, míg Daniel Ricciardo határozott célokról beszélt.

„Igazán jól sikerült a mai nap, izgalmas volt, hogy végre visszatérhettünk ide az idei gépekkel. Ez egy fizikailag amúgy is sokat követelő pálya, de így, a gyorsabb autókkal csak még keményebb az egész. Amit terveztünk, elvégeztünk, csak sajnos a gumikkal küzdünk egy kicsit, mert nem tartanak ki túl sokáig. Összességében úgy gondolom, hogy jó helyzetből várhatjuk a folytatást" – mondta a mindkét pénteki gyakorláson leggyorsabbnak bizonyuló Lewis Hamilton.

Csapattársa, Valtteri Bottas sem volt elkenődve különösebben, ami érthető is, hiszen a finn mindkétszer a második helyen végzett – s ezzel a Mercedes a V6-os hibridek bevezetése óta csupán egyetlen edzésen nem kaparintotta meg az első két pozíciót, minden más tréningen, időmérőn és versenyen 1-2-ben zárt.

45. BRAZIL NAGYDÍJ
NOVEMBER 10., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Hamilton 1:09.202
2. szabadedzés: 1. Hamilton 1:09.515
NOVEMBER 11., SZOMBAT
14.00–15.00: 3. szabadedzés
17.00–18.00: időmérő edzés
NOVEMBER 12., VASÁRNAP
17.00: a verseny (71 kör, 305.909 km) rajtja
A HÁTRALÉVŐ FUTAM
November 26., 14.00: Abu-dzabi Nagydíj

„Az első edzésen egy kicsit már a jövő évre dolgoztunk, elvégeztünk néhány tesztet, aminek az eredményeit a 2018-as évben fogjuk majd hasznosítani. Amúgy, mindent egybevetve elégedett vagyok a pénteki nappal, jó alapot jelentett a sikeres hétvégéhez" – jelentette ki Valtteri Bottas.

A többiekkel ellentétben a Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel határozottan rosszkedvűen nyilatkozott a pénteki második edzés után, holott az elsőhöz képest nagy mértékben közeledett a Mercedeshez a német.

„Azt hiszem, végeredményben többet mentünk, mint eredetileg vártuk, mert szerencsére elmaradt a jelzett eső. Sokat dolgoztunk azon, hogy megtaláljuk a megfelelő egyensúlyt az autón, és remélem, jó úton járunk, ám valamiért mégsem hiszem, hogy könnyű lenne megelőzni riválisainkat az időmérőn" – fogalmazott meglehetősen szűkszavúan Sebastian Vettel, aki az első tréningen a 6., a másodikon a 4. helyen végzett.

Daniel Ricciardo ezzel szemben elég egyértelműen kijelentette, ő bizony meg akarja nyerni az időmérőt, hogy aztán a vasárnapi versenynek a 10 rajthelyes büntetése miatt a 11. helyről tudjon nekivágni.

„Úgy érzem, jól sikerült pénteken vagyok túl, úgy tűnik, hogy versenyképesek vagyunk, és holnap harcolhatok majd a pole pozícióért, aminek megszerzése ugye a büntetésem miatt azt jelentené, hogy a 11. helyről kezdhetem majd a versenyt. Szóval igazából ez lenne a holnapi célom. A Mercedes nagyon erősnek tűnik, de talán az időmérőn elkaphatjuk, ha találunk egy kis időt itt-ott a pályán holnap" – vélte Daniel Ricciardo aki az első szabadedzésen 5., a másodikon a 3. helyen zárt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik