F1: a Mercedes nem tudja megmenteni Russell ülését

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.10.24. 11:12
null
Egyre bizonytalanabb Russell helye a Williamsnél (Fotó: AFP)
A Mercedest irányító Toto Wolff elmondta, csapatának nincs beleszólása George Russell williamses szerződésébe, míg a grove-iak megbízott csapatfőnöke, Simon Roberts nem volt hajlandó megerősíteni a jövő évi pilótapárost, annak ellenére sem, hogy mindkét jelenlegi versenyzője érvényes szerződéssel rendelkezik 2021-re.

 

17. PORTUGÁL NAGYDÍJ
OKTÓBER 23., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Bottas 1:18.410
2. szabadedzés: 1. Bottas 1:17.940
OKTÓBER 24., SZOMBAT
3. szabadedzés: 12.00–13.00
Időmérő: 15.00–16.00
OKTÓBER 25., VASÁRNAP
A verseny (66 kör, 306.826 km) rajtja: 14.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
November 1., 13.10Emilia Romagna-i Nagydíj, Imola
November 15., 11.10Török Nagydíj, Isztambul
November 29., 16.10
Bahreini Nagydíj, Szahír

Nemrég röppentek fel azon pletykák, melyek szerint George Russell ülése veszélyben van a Williamsnél annak ellenére is, hogy érvényes szerződése van a következő idényre. Az értesülések ugyanis arról szólnak, hogy a grove-i alakulat új vezetősége megfontolja a jövőre Aston Martinná alakuló Racing Pointtól elküldött Sergio Pérez leigazolását, aki a brit helyére érkezhet.

A találgatásokkal kapcsolatban a Williams megbízott csapatfőnöke, Simon Roberts a pénteki sajtótájékoztatón osztotta meg a gondolatait, s bár elmondta, nem akar olajat önteni a tűzre, pont azzal erősítette tovább a pletykákat, hogy nem volt hajlandó megerősíteni, a csapat Russell-lel és Nicholas Latifivel indul-e 2021-ben.

Rengeteg a spekuláció, és nem akarok olajat önteni a tűzre – jelentette ki, majd megkérdezték tőle, véget vetne-e a találgatásoknak azzal, hogy kizárja Pérez szerződtetését. – Lehetséges, de semmit sem akarunk mondani. Az előttünk álló versenyhétvégére koncentrálunk” – adott sejtelmes választ.

Russell helyzete mellett Toto Wolff sem ment el szó nélkül, az osztrák elmondta, csapatának nincs hatása a Williams döntésére, így adott esetben protezsáltjuk ülését sem tudná megmenteni.

Végső soron ez a Williams döntése. Mindannyian tudjuk, mire képes George. Ő a jövő sztárja, akit még sosem győzött le a csapattársa (az időmérőn), és előfordult, hogy nem igazán versenyképes autóval is tudott villantani. Úgy vélem, nagy érték a csapat számára, de nyilvánvalóan ott vannak a gazdasági szempontok, amit én nem tudok megítélni. Teljes mértékben az új tulajdonosra és Simonra tartozik, hogy eldöntse, hogyan tovább. Egyeztettünk George-ról, de mint mondtam, végső soron ez az ő döntésük.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik