F1: a Mercedes nem fogja kárpótolni Hamiltont Monacóért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.25. 10:39
null
Hamilton panaszkodása vezetett a kerékcseréig, ami nagyon nagy hiba volt (Fotó: AFP)
Az F1-es Mercedes-istálló vezetői elmondták, továbbra is nagyon sajnálják, hogy Lewis Hamilton egy rossz stratégiai döntés miatt elveszítette a Monacói Nagydíjat, de nem fogják ajándék győzelemmel kárpótolni a világbajnoki címvédőt.

„Tényleg azt hiszik, hogy ezt fogjuk tenni? Ennyi erővel PlayStationön is lejátszhatnánk a vébét. Nem, eszünk ágában sincs ilyet tenni – mondta Toto Wolff csapatfőnök, akit arról faggattak, megkérik.e Rosberget egy későbbi versenyen, hogy adja vissza a győzelmet Hamiltonnak. – Lewis nagyon erős fejben, biztos vagyok benne, hogy gyorsan összeszedi magát, mint ahogy ez mindig is jellemző volt rá.”

Niki Lauda elmondta, a csapat túlreagálta Hamilton egyik rádióüzenetét, amelyben a gumikra panaszkodott az élen haladó angol, és ezért döntött a kerékcsere mellett.

„Ugyanúgy megszakad a szívem, mint Lewisnak, bocsánatot kértem tőle, mert mi rontottuk el a versenyét – mondta Lauda. – Mondott valamit a rádión arról, hogy elégedetlen a gumijaival, ezt túlreagáltuk azzal, hogy behívtuk a boxba. Nagy hiba volt, teljesen feleslegesen hívtuk be, mert itt úgysem lehet előzni.”

Nico Rosbergnek eszébe sem jutott kereket cserélni a biztonsági autós időszakban, de biztos volt benne, hogy Hamilton a frissebb gumikon legalább Sebastian Vettelt megelőzi, és csatáznia kell a győzelemért csapattárásával.

„Amikor a biztonsági autó mögött haladtunk, biztos voltam benne, hogy Lewis fog nyerni – mondta Rosberg. – Friss szuperlágyakon jött ki a boxból, mi pedig majdnem negyvenkörös lágy gumikon mentünk. Eleinte nehéz volt elkerülni a falakat, annyira csúszott a pálya. Biztos voltam benne, hogy hamarosan odaér mögém, és nagyot csatázunk, és abban is, hogy legyőz. Aztán hamar felmelegedtek a gumik, így nyomhattam a gázt, és nem volt gond."

A német elmondta, nem gondolt a kerékcserére. Ő már csak azért sem állt ki, mert mögötte sorakozott a két Ferrari és a két Red Bull, sokkal többet veszíthetett volna, mint a 20 másodperces előnnyel vezető Hamilton.

„Eszembe sem jutott kiállni a boxba, alig volt hátra néhány kör. Meglepett, amikor megláttam a biztonsági autót, és Lewis nem volt előttem. Nem is sejtettem, hová tűnhetett. Aztán az emelkedőn láttam, hogy egy Ferrarival küzdenek egymás mellett, és még mindig furcsa volt. Aztán lassan rájöttem, mi történt – mondta Rosberg. – Borzasztó lehet így elveszíteni egy versenyt, együtt érzek vele, mert láttam, mennyire akarja ezt a sikert, és milyen keményen megdolgozott érte. Ugyanakkor a sport már csak ilyen, nagy szerepe van a szerencsének, örülök a győzelmemnek, Monaco mégis csak Monaco!"

A Monacói Nagydíj utáni reakciókat ide kattintva olvashatja el.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik