F1: a Mercedes Alonsóval írna történelmet? Spanyol fantáziák

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.22. 11:15
Bár egyesek szerint az Ausztrál Nagydíjon történt balesete után Fernando Alonsónak vissza kellett volna vonulnia, a spanyol Marca szerint még nem jött el az ideje a búcsúnak, sőt, a 35 éves pilóta jövőre válogathat az ajánlatok között.

A Marca szerint nemcsak a hosszabbítani igyekvő McLaren érdeklődik Alonso iránt, hanem az idén újra gyári csapattal induló Renault is, amellyel 2005-ben és 2006-ban már világbajnok lett a spanyol. Kérdés, hogy a Flavio Briatore nélküli csapat mennyire vonzó a spanyol számára?

A Marca szerint a harmadik verzió a Mercedes lehet, amely Nico Rosberg erős idénykezdete után „bizonyítani akarja, hogy a világbajnoki címeiben az autója játszotta a fő szerepet, amit leginkább azzal szemléltethet, ha több pilótája is vébét nyer. Erre a német remek kezdése után kiváló az esély.”

S ennél csak az lenne szemléletesebb, ha három vagy négy éven belül három pilóta nyerne vb-t ugyanazzal a csapattal – erre még nem volt példa az F1-ben. Alonso, amikor 2014-ben távozott a Ferraritól, már tárgyalt a Mercedesszel, s ha a németek Lewis Hamilton esetlegesen tartóssá váló gyenge formája miatt változtatni akarnak 2017 végén, a spanyol készen áll.

A Marca persze annak lehetőségét sem vetette el, hogy Alonso 2017 végén visszavonul, de hozzátette, „nem lesz könnyű elbúcsúznia, ha ilyen ajánlatokat kap.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik