F1: a McLaren is bejelentette, visszatér a Honda

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.16. 12:58
A McLaren Formula–1-es istálló hivatalos honlapján közleményben tudatta: 2015-től a Honda lesz a csapat motorszállítója.

„Ismét létrejön a Formula–1 történetének egyik legnagyszerűbb partneri kapcsolata” – írja a McLaren, és nem is túloz: a piros-fehér festésű, nyolcvanas-kilencvenes évekbeli McLaren-Hondák sportági legendának számítanak.

A Honda hat év után tér vissza, és az új előírások szerinti – V6-os, 1.6 literes – turbómotorokat szállít 2015-től a McLarennek. A motorok fejlesztését a japán Tocsigiben végzik.

„Büszkék vagyunk arra, hogy ismét együtt dolgozhatunk, és a következő tizennyolc hónapot annak szenteljük, hogy az első 2015-ös nagydíjra teljesen készen álljunk egy versenyképes autóval. A McLaren-Honda kapcsolat egyenértékű a Formula–1-es sikerrel, és ez az örökség nagy terhet rak a projektben dolgozó minden ember számára” – mondta a McLaren részéről Martin Whitmarsh.

„Hosszú és sikeres munkakapcsolatom van a Hondával. Első F1-es versenyem egy Honda-motoros autóban volt, 2006 és 2008 között hondás versenyző voltam, és első futamgyőzelmemet Magyarországon szintén egy Hondával értem el. Tökéletesen tisztában vagyok azzal, milyen szenvedéllyel viseltetik a gyár a Formula–1 iránt. A szabályváltozások tökéletes lehetőséget teremtenek a Honda visszatérésére” – így Jenson Button.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik