F1: a McLaren a Renault miatt nem tesztelhet – sajtóhír

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.06.10. 11:26
null
A Renault miatt nem tesztelhet a McLaren? (Fotó: AFP)
A McLaren más csapatokkal ellentétben nem tud tesztelni a 2020-as F1-es idénykezdet előtt. Sajtóhírek szerint a Renault lehetetleníti el a felkészülést.

 

Több csapat, köztük a kedden és szerdán pályára guruló Mercedes, illetve a Ferrari is tesztel a július 5-i idényrajt előtt. A szabályok szerint az alakulatoknak legalább kétéves konstrukciót kell használniuk, az „ezüstnyilak” így a W08-assal gyűjtik a kilométereket Silverstone-ban – a kitétel azonban egyes alakulatoknak gondot okoz.

A McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl ugyanis nemrég elárulta a Sky Sportsnak, hogy ők nem fognak részt venni ilyesmi felkészülésen, aminek hátterében a többszöri motorváltás áll. Csakhogy a 2018-as modelljükben már a Renault erőforrása működött, vagyis a jelenlegi motorbeszállítójukkal tesztelhetnének. Ám a sajtóhírek arról szólnak, hogy a franciák nem hajlandók pluszhajtóegységeket biztosítani a wokingi gárdának, így ellehetetlenül a felkészülés.

Források szerint az enstone-iak azért nem segítenek, mert a McLaren még tavaly bejelentette, hogy 2021-től nem folytatja velük az együttműködést, helyette a Mercedes erőforrásaira vált.

Hozzájuk hasonló helyzetben van a Red Bull is, a „vörös bikák" ugyancsak a francia motort használták még 2018-ban, erőforrás hiányában azonban ők sem tudnak tesztelni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik