F1: A Magyar Nagydíjon kiderül, hol tartunk – Ferrari

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.14. 10:46
Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke szerint a Scuderia a Magyar Nagydíjon nem futhat bele még egy olyan rossz eredménybe, mint Silverstone-ban, mert ha a Hungaroringen is elbukik, azzal gyakorlatilag feladhatja 2016-os reményeit.

„A Magyar Nagydíjon kiderül, hol tartunk. A Hungaroringen nyilvánvalóvá válik, lesz-e esélyünk legyőzni a Mercedest. Most nem bukhatunk el – jelentette ki Arrivabene. – A szezon elején voltak megbízhatóságigondok a motorral, de most már a motor a legnagyobb erősségünk. Most más téren kell a megbízhatóságot javítanunk, és az aerodinamikán is dolgoznunk kell.”

A tavalyi Magyar Nagydíjat megnyerő Sebastian Vettel Kanadában jó versenyzéssel lett második, de a Ferrari az Osztrák és a Brit Nagydíjon nemcsak a Mercedestől került távolabb, hanem a Red Bulltól is vereséget szenvedett.

„A Red Bull javuló formája jó az F1-nek, mert jobbak lettek a versenyek attól, hogy még egy csapat küzd az élen. A Ferrari célja azonban továbbra sem a Red Bull legyőzése, hanem az, hogy felülkerekedjen a Mercedesen. A szezon ezen szakaszában nem adhatjuk fel a reményt, de nem is hajthatunk végre olyan forradalmi változást az autón, amellyel egy csapásra ott termünk a Mercedes mellett. Meg kell javítanunk a váltót, dolgoznunk kell a kocsi egyensúlyán, ezzel is nagyot léphetünk előre” – mondta Arrivabene.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik