F1: A csapattársamnak lenni a legrosszabb – Hamilton

Vágólapra másolva!
2015.10.27. 09:58
null
Rosberghez nem volt kedve ünnepelni a futam után (Fotó: Action Images)
Az Amerikai Nagydíjon a harmadik Formula–1-es világbajnoki címét bebiztosító Lewis Hamilton elmondása szerint a legrosszabb dolog az ő csapattársának lenni, és a pilóta megszólalt a „sapkaügyről” is. Nico Rosberg eközben már a következő futamokra koncentrál, és megnyerné „a háromversenyes minibajnokságot”.

 

„Szó szerint azt mondtam: »tessék, haver«, aztán visszadobta – közölte Hamilton. – Sok tekintetben megértem, miért történt.”

Aztán egy sugárzó, huncut mosollyal hozzátette: „A legrosszabb dolog a csapattársamnak lenni. Kemény verseny volt. Mindennek tetejében elégedetlen volt magával a hibája miatt. Úgy gondolom, mikor jössz ki egy verseny után csalódottan, az az érzés kibírhatatlan. Sok megvilágításból ismertem meg Nicót az évek alatt.”

Nico Rosberg megvédte viselkedését közvetlenül az Amerikai Nagydíjat követően. A német pilótát azóta széles körben hívják „rossz vesztesnek”, mert visszadobta csapattársának a sapkát, majd nem hagyta, hogy pezsgővel locsolják a pódiumon, miután Lewis Hamilton bebiztosította harmadik világbajnoki címét Austinban.

A Bild napilapnak azonban a német Rosberg azzal érvelt, ritkán érezte ennyire rosszul magát Formula–1-es karrierje alatt.

„Látta azt a részt a Survivorban, amikor ökörherét kellett enniük? Egyszerűen gusztustalan! Így éreztem magam az amerikai futam után” – fejtette ki Rosberg.

A német pilóta elmondása szerint bármihez több kedve lett volna, mint ünnepelni, miután elvesztette az Amerikai Nagydíjat.

„Csak dühös voltam. Magamra, Lewisra és az egész helyzetre. Mindenre! Nem a világbajnoki cím elvesztéséről beszélek, azt Lewis megérdemelte. De Lewis nem nyerte meg azt a versenyt Austinban. Én vesztettem el. Ha tudod a probléma okát, akkor nincs gond. De abban a pillanatban olyan érzésem volt, mintha egy láthatatlan erő tartana vissza a sikertől. Egy olyan ellenség, ami ellen nehéz harcolni. Egyesek úgy hívják, sors, mások, hogy balszerencse. Vannak belsős szabályok a csapatunkban. Én betartottam a szabályokat. Lewis nem. Túl messzire ment. Ezért dobtam vissza a sapkát. Sportolók vagyunk, de emberek is. Borzasztó nyomás alatt vagyunk minden hétvégén. Szükségem van néhány napra, hogy megemésszem a történteket. Szerencsére a következő, mexikói futam most vasárnap lesz. Úgy várom a szezon hajráját, mint egy háromversenyes minibajnokságot. És ezt meg szeretném nyerni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik